Co začalo v roce 2012 u dědečkova sporáku jako malý nápad, se dnes mění v příběh poctivého jídla, tradice a řemesla.
Už jste ochutnali filet lososa podle Rybí kuchyně Jindřicha Vaňhy? Nebo víte, co je Znojmo 2025? Tak to byste měli. Vánoce jsou obdobím, kdy se tradice setkávají s moderní kuchyní. A právě tuto kombinaci letos přináší šéfkuchař David Kalina spolu s týmem restaurací Tiskárna Národní, Tiskárna Jíndřišská, Mincovna a U Tellerů. Inspirují se prvorepublikovými kuchařkami, starými technikami a vůněmi, jen v moderním, hravém pojetí.
Konec listopadu v Karlovarském kraji patří kouzelnému období očekávání – slavnostnímu zahájení adventu. Ulice měst se rozzáří tisíci světýlky, vzduchem se line vůně svařeného vína, perníčků a skořice, a náměstí zaplní tóny vánočních koled. Rozsvícení vánočního stromu s doprovodným programem přináší okamžik, kdy celý kraj dýchne adventní náladou.