31. března 2025, svátek má Kvido

Cukrárna Hájek a Boušová, s.r.o. - Ovocný Světozor

Adresa:
Vodičkova 791/39, Praha 1 11000
Telefon:
224946826 774444874

Otevírací doba

Pondělí
08:30 - 20:00
Úterý
08:30 - 20:00
Středa
08:30 - 20:00
Čtvrtek
08:30 - 20:00
Pátek
08:30 - 20:00
Sobota
09:00 - 20:00
Neděle
11:00 - 20:00
Právě je zavřeno

Poskytované služby

Jídlo s sebou

Firma Hájek a Boušová, spol. s r.o. byla založena počátkem roku 1992. Jednalo se vlastně o plynulé navázání na dlouholetou tradici Ovocných lahůdek Světozor sahající až do poloviny 70. let minulého století.

Základním předmětem její činnosti je provozování sítě cukráren na území hlavního města Prahy a blízkého okolí pod jednotným názvem Ovocný Světozor. Za prioritu považuje spokojenost nakupujících; provozovny má proto otevřeny sedm dní v týdnu, až na nepatrné výjimky, po celý rok. S počtem více než 130 zaměstnanců absolvujících průběžně mimo jiné i školení s důrazem kladeným na orientaci na zákazníka s jeho potřebami a přáními poskytuje služby řadící se v daném oboru k nejlepším.

Již ze samotného pojmenování vyplývá zaměření cukráren spočívající především ve výrobě a prodeji ovocných dobrot, z nichž nejproslulejší je točená banánová a jahodová zmrzlina. Vyhlášené jsou i agarované ovocné dorty a zmrzlinové poháry. V nabídce je ovšem i nepřeberné množství šlehačkových a tvarohových dortů, cukrářského pečiva, palačinek a vaflí, přičemž dortové korpusy a cukrářské pečivo pochází z vlastní pekárny. To vše doplňují lahůdky – obložené chlebíčky a chleby, briošky, plněné houstičky, croissanty, cereální rohlíky.

Samozřejmostí je používání výhradně kvalitních surovin od ověřených dodavatelů, dodržování správné hygienické a výrobní praxe s kontrolními postupy na principech HACCP zaručujícími nezávadnost produktů. V žádné z cukráren nechybí dostatečný výběr teplých i studených nápojů; káva, čaj, grog, horká čokoláda, mléčné koktejly, sorbety, šťávy z čerstvého ovoce a nealko značky Coca Cola. Neméně významná je výroba jedinečné hlubokozmrazené zmrzliny mnoha druhů, která je prodávána pouze ve vlastních provozovnách v různě velkém balení, a tak jako i dorty, dodávána vybraným hotelům, restauracím, kavárnám a cukrárnám.

Navštivte Ovocný Světozor. Uděláme vše proto, abyste odcházeli s myšlenkou na návrat.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

CO TEĎ LETÍ V GASTRONOMII?

Gastronomie se neustále vyvíjí a trendy se mění s chutěmi zákazníků i technologickým pokrokem. Rok 2025 přináší několik zásadních směrů, které ovlivňují restaurace, kavárny i street food podniky.

Městský překážkový závod se vrací do legendárních Bohnic!

Připravte se na adrenalinovou jízdu! Městský překážkový závod se 11.–12. dubna 2025 vrací do Psychiatrické nemocnice Bohnice, místa s jedinečnou atmosférou, kde se historie snoubí s výzvou. Čekají vás ikonické překážky, běh mezi starobylými budovami, rozlehlými parky i tajuplnými zákoutími. Tohle není jen obyčejný závod – tohle je výzva, která vás prověří!

Oslavte Mezinárodní den Cavy s Codorníu – tradicí španělského šumivého vín

Každoročně 23. dubna si milovníci šumivých vín po celém světě připomínají Mezinárodní den Cavy – svátek věnovaný výjimečnému španělskému vínu vyráběnému tradiční metodou. Cava se může pochlubit jemnějšími bublinkami, bohatší chutí a delší dobou zrání oproti populárnímu Proseccu, a přitom si zachovává dostupnou cenu. Značka Codorníu zve všechny milovníky šumivých vín k oslavě tohoto výjimečného dne s jejími vybranými cuvée. Připravili jsme pro vás přehled toho, čím se Cava liší, jak ji správně podávat i s jakými pokrmy ji nejlépe kombinovat.

Tacos, mole, ceviche i BBQ. V Holešovicích otevřela nová restaurace – Mexická

Na gastronomické mapě Prahy přibývá místo, které láká vůněmi a barevnou kuchyní. Restaurace Mexická, nejnovější projekt z dílny gastroaliance Together, přináší mexickou atmosféru do dynamicky se rozvíjející pražské čtvrti. Hosté se mohou těšit na ručně vyráběné kukuřičné tortilly, bohaté mole, čerstvé ceviche i BBQ maso připravované ve smokeru.

Oslavy 130 let Holešovické tržnice v gurmánském stylu!

Přijďte si do Holešovické tržnice zavzpomínat i nasát čerstvou energii. Připravované akce vás naladí gurmánsky a zavedou na kulinářský obřad i denní kázání. A kdo si pospíší s nákupem vstupenek, zažije mši v podání Kryštofa Bartoše!

KAM NA PRAVOU NEAPOLSKOU PIZZU? DO ROSSOPOMODORO!

Pokud jste někdy ochutnali pravou neapolskou pizzu, určitě si ji pamatujete. Její jedinečnost spočívá nejen v kvalitních ingrediencích, ale i v tradičním způsobu přípravy a pečení, díky čemuž má nezaměnitelnou chuť. Pokud chcete autentický zážitek, nemusíte cestovat do Neapole – v Praze, konkrétně v nově otevřené pobočce Rossopomodoro na Vinohradech, si můžete vychutnat skutečnou neapolskou pizzu. Tato pobočka je druhá v pořadí a jejím majitelem je Alberto Lagorio, se kterým jsme si povídali o tom, co stojí za úspěchem jeho konceptu.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.