24. dubna 2025, svátek má Jiří

Restaurace U Kormidla

Adresa:
Starostrašnická 52, Praha 1 10000
Telefon:
274821921 604311244
Web:
www

Otevírací doba

Pondělí
11:00 - 23:00
Úterý
11:00 - 23:00
Středa
11:00 - 23:00
Čtvrtek
11:00 - 23:00
Pátek
11:00 - 23:00
Sobota
12:00 - 23:00
Neděle
12:00 - 23:00
Právě je zavřeno

Poskytované služby

Pořádání akcí
Rezervace
Free Wi-Fi
Platba platební kartou
Platba stravenkou
Točené pivo

Vydejte se s námi na plavbu plnou zážitků, a to nejen těch gurmánských. Naše posádka Vás čeká v přístavu "U kormidla", jen pár desítek metrů od stanice Strašnická, linky metra A. Pohostíme Vás těmi nejlahodnějšími pochoutkami, ať už z kuchyně české nebo mezinárodní. Na své si přijdou i milovníci zdravé výživy, či vegetariáni. Nechybí ani vybrané víno, výtečné plzeňské pivo, destiláty z celého světa a bohatý výběr nealkoholických nápojů včetně džusů pro naše nejmenší hosty. V poledne si odskočte na oběd za pár kaček. Kuchař z naší posádky dokáže divy. A co večer? Ať už máte chuť a náladu na cokoliv, věřte, že u nás v přístavu Vám bude vždycky fajn. Chystáme pro Vás tématické večery, speciální akce a ochutnávky. Na své si přijdou ti, kteří přišli na romantickou večeři, i ti, jenž mají obrovský hlad! Nezapomínáme ani na ty, kteří chystají večírky, meetingy a porady pro své kolegy. Přijďte k nám, vždycky Vám vyjdeme vstříc. Přístav "U kormidla" je Vaše gurmánská jistota

Přijďte se přesvědčit a nebudete litovat!

 

Jak se k nám dostanete: Tramvají číslo 7, 11 nebo 55 (zastávka je vzdálená cca 60m od restaurace) Metrem linky "A" - stanice Strašnická (vzdálená cca 200m)

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Pop up kavárna, gastro extravagance, přednášky i znovuotevřená vodárenská věž. Oslavy Holešovické tržnice startují již příští týden a návštěvníky čeká bohatý program

Holešovická tržnice je jako živý organismus, který dýchá s Prahou už více než století. Místo, kde se setkává syrová minulost s pulzující současností. Bývalá jatka, burza zvířat i zeleninový ráj – dnes scéna pro kulturu, jídlo a komunitu letos slaví 130 let od svého založení. Od 24. dubna do 14. května se zde odehraje série akcí, které svým osobitým způsobem propojí to nejzajímavější z minulosti a přítomnosti. Čekají vás zážitky, které vás překvapí, potěší a inspirují. Čas gastro performance BEEF, vůně starých receptů i futuristických chutí. Čas otevřené pop up kavárny s čítárnou a autentickým menu. Čas koncertů, které rozehrají Halu 17, i výstavy, která vás vezme na cestu časem až na samotný vrchol vodárenské věže.

Slepý test ležáků Prahy s rekordmanem: Kbelské pivo podruhé v řadě nejlepší

První pivní extraliga, respektovaný spolek znalců piva, podrobila na sklonku roku 2024 opětovnému testování pražské ležáky. A to tak, jak se to má dělat – anonymně ve slepém testu, přímo z výčepu, lednice nebo pultu, bez nominací, zápisného a sponzoringu. Za 15 let existence Extraligy však poprvé v soutěži o Krále Prahy zvítězil držitel koruny z předchozího roku – Kbelský pivovar se svou dvanáctkou 12 pilotů.

Smažený sýr jako král českých talířů: Kde se vzal a proč ho tak milujeme?

Mnozí z nás si nedokážou představit jídelní lístek bez smaženého sýra. A není divu! Kombinace křupavé strouhanky a dokonale rozteklého sýra je synonymem komfortního jídla, které si rádi dopřejeme jak v restauracích, tak doma. Jak se ale smažený sýr dostal na naše stoly a proč se stal neodmyslitelnou součástí české gastronomie?

Není to apríl! Popeyes dorazilo do Českých Budějovic

Ikonický Chicken Sandwich si ode dneška dáte i v Českých Budějovicích. Možnost jako první ochutnat unikátní kuřecí recepty, jedinečnou směs koření a další speciality louisiánské kuchyně si nenechaly ujít desítky fanoušků proslulé americké značky, první stovka sendvičů zmizela během půlhodiny. Restaurace v českobudějovickém IGY Centru je už pátou pobočkou Popeyes v Česku, ale první na jihu Čech.

Burger King® nově podává snídaně. K jejich uvedení uspořádal Pancake Party

BURGER KING® bude každý den od rána až do 11 hodin servírovat ve svých restauracích snídaňové menu. S kreativní agenturou Zaraguza proto v rámci Pancake Party přivezl do Česka trend Morning Disco a doprovodil jej soutěží v pojídání mini palačinek s malinovou polevou, jednoho z taháků dopolední nabídky.

CO TEĎ LETÍ V GASTRONOMII?

Gastronomie se neustále vyvíjí a trendy se mění s chutěmi zákazníků i technologickým pokrokem. Rok 2025 přináší několik zásadních směrů, které ovlivňují restaurace, kavárny i street food podniky.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.