17. září 2024, svátek má Naděžda
Výstava Miro Žbirka

Výstava Miro Žbirka

Roky a dni míří do Londýna, exkluzivní koncerty s největšími hity SYMPHONIC NIGHT do Bratislavy a Prahy

miro-zbirka-o2-arena-2019-foto-tomas-martinek-2193.jpg

Už téměř před třemi lety nás opustil legendární česko-slovenský zpěvák Miro Žbirka. Jeho hudební odkaz ale žije stále dál. Svým nezaměnitelným hlasem a nezapomenutelnými skladbami formoval naši hudební scénu, oslovil mnoho fanoušků z různých generací a jeho hudbu stále objevují další.

Již 16. září 2024 bude na Velvyslanectví SR v Londýně za účasti významných hostů a slovenských hudebníků slavnostně otevřena výstava Miro Žbirka – Roky a dni. Ambasadory výstavy jsou fotbalista Petr Čech, výtvarnice Míla Fürstová a zpěvačka Karin Ann. Po Praze, Bratislavě a Košicích si ve městě, které měl Meky rád, navštěvovanou výstavu budou moci prohlédnout i jeho angličtí fanoušci.

mz-london-online-kor2.jpg

Exkluzivní koncerty Miro Žbirka Symphonic Night, na kterých zazní hudba Mira Žbirky tak, jak jste ji ještě nikdy neslyšeli, se uskuteční v říjnu v Bratislavě a v prosinci v Praze. Nadčasové hity v jedinečném instrumentálním zpracování s Mekyho kapelou, velkým orchestrem, hosty a videoarty Davida Žbirky jsou naplánované na 24. a 25. října ve velkém koncertním studiu Slovenského rozhlasu v Bratislavě.

V Praze se koncert, který navazuje na úspěšnou prezentaci Symphonic Alba z roku 2011 a následnou Symphonic Tour, uskuteční 15. prosince 2024 v O2 Universu. Skladby jako Balada o poľných vtákoch, Atlantída, Len s ňou, Múr našich lások, Co bolí to přebolí zahraje Karlovarský symfonický orchestr pod taktovkou dirigenta Adriana Kokoše s exkluzivními hosty – houslovým virtuózem Jaroslavem Svěceným, světově uznávanou slovenskou sopranistkou Adrianou Kučerovou, violoncellistkou Terezií Kovalovou a Dětským pěveckým sborem Českého rozhlasu.

Odkaz na vstupenky Miro Žbirka Symphonic Night v Praze

www.zbirka.cz

zbirka-sn2024-header-800-cz.jpg

ČTĚTE DÁLE

Firemní akce na jižní Moravě: 7 + 1 tip na oslnivý zážitek

Jižní Morava, to je synonymum slunečných dnů, cyklostezek mezi vinicemi, krásných památek, vinařských slavností, jiskřivého vína, skvělého jídla... prostě pohody. Je to ale i region, který nabízí nepřeberné možnosti pro firemní eventy, neotřelá místa pro akční teambuildingy a skvělé zázemí pro velké konference!

6 DŮVODŮ, proč si udělat výlet do Bratislavy

Objevte kouzlo města na Dunaji, nadchněte se pro jeho historii, zažijte skvělou atmosféru a ochutnejte jeho různorodost. Dopřejte si 72 hodinový výlet plný zážitků v městě, kde je všechno na skok.
Reklama
reklama

„THE UNIVERSE OF JOHN WILLIAMS“ Strhující melodie legendy filmové hudby exkluzivně v pražském O2 universu. Jedinečná originální show poprvé v ČR!

Jedinečná show „The Universe of John Williams“ v podání The City of Prague Philharmonic Orchestra s hostujícím dirigentem Petem Harrisonem skládá hold nejslavnějšímu skladateli filmové hudby všech dob, držiteli pěti Oscarů. Hudba Johna Williamse, vepsaná do srdce každého filmového fanouška, ožije výpravnými projekcemi, komentáři „ze zákulisí“ vzniku kultovních melodií, a také velkolepou světelnou show už 7. prosince v pražském O2 universu.

Světelný zábavní park Winter Wonderland se vrací – nový a ještě lepší!

Světelný zábavní park Winter Wonderland se vrací do pražských Letňan. Přináší více než 200 nových světelných instalací inspirovaných pohádkovými a fantasy příběhy, přidá také další, ještě větší zábavné a adrenalinové atrakce. Všechny venkovní atrakce a světelné instalace jsou v ceně základní vstupenky. Winter Wonderland otevírá v pátek 18. 10. 2024.

Zlín. Město unikátní funkcionalistické architektury

Existují místa, která jsou na pohled k nerozeznání. A pak je tady Zlín. Město, které vás překvapí svou jedinečností a unikátností. Projdete-li se jeho ulicemi, objevíte klenoty funkcionalistické architektury, stovky červených cihlových domků a rozsáhlý areál bývalých továren Baťa. Právě zde se začala psát kapitola průmyslové revoluce, vznikly nejmodernější továrny a unikátní koncept továrny v zahradách, který se stal vzorem pro celé město.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.