13. září 2024, svátek má Lubor
Vedle padesátky sportů Olympijský festival nabídl take kvalitní gastronomii

Vedle padesátky sportů Olympijský festival nabídl take kvalitní gastronomii

Olympijské hry 2024 skončily a s nimi také Olympijský festival v Mostě, který ukázal, že i na velkých sportovních událostech se dá stravovat zdravě a kvalitně.

fwc-ohfestival-most.jpg

Během sedmnácti dní navštívilo Olympijský festival u jezera Most téměř sedmdesát tisíc diváků, kteří měli možnost přivítat české olympioniky a vyzkoušet si na padesát různých sportovních disciplín. Kromě široké nabídky sportovních aktivit na ně čekala i pestrá nabídka gastronomie.

Zatímco na většině kulturních akcí pro širokou veřejnost obvykle kralují langoše, párky v rohlíku a další klasická rychlá občerstvení, na této sportovní akci bylo zřejmé, že jídelníček byl sestaven tak, aby jídla byla sytá, ale zároveň lehká a připravená z kvalitních surovin.

„Nabídku jsme připravovali tak, aby zahrnovala jak tradiční festivalová jídla, po kterých je velká poptávka, tak i jídla vhodná ke sportu, jako například Mexican bowl nebo bánh mì s velkým podílem čerstvé zeleniny a vařeného, trhaného masa. Tato jídla jsou vhodná i před fyzickou aktivitou a sportovce neodrovnají, na rozdíl od svíčkové nebo noků se zelím,” říká Richard Vála obchodní ředitel společnosti Foodway Catering, která je výhradním dodavatelem cateringových služeb na akcích Českého olympijského týmu, včetně celého Olympijského festivalu.

Foodcourt umístěný v centrální části festivalového areálu tvořily stánky uspořádané do kruhu, v jehož středu se rozkládalo náměstí s jídelními stoly. Každý si tak mohl objednat občerstvení podle své chuti a poté si přisednout ke stolu s přáteli, kteří si dali jídlo u jiného stánku. Největší zájem byl o vietnamské sendviče bánh mì a mísy Mexican Bowl s trhaným masem, v obou případech s velkou přílohou čerstvé zeleniny. Hostům se ve stáncích během festivalu naservírovala také čtvrt tuna čerstvého ovoce, převážně ananasů, melounů, broskví a jablek.

„Naše partnerství s ČOV považujeme za obrovskou čest a výzvu. ČOV je značka, kterou zná každý, a má obrovský dosah. Je to pro nás příležitost prezentovat se široké veřejnosti i partnerům ČOV, navázat s nimi spolupráci, upevnit stávající vztahy a ukázat, co všechno umíme,” dodává manažer cateringové firmy Foodway Catering.

Foodway Catering byl založen v roce 2013 a je součástí pražské gastroaliance Together. Jeho vizitkou je vždy poctivá kuchyně připravovaná z kvalitních a čerstvých surovin, která čerpá jak z českých tradičních receptů, tak z mezinárodních inspirací.

Live cooking, tematické eventy, mezinárodní konference a velké kongresy, office catering i klasické coffee breaky, svatby, soukromé oslavy a slavnostní gala večeře – to jsou akce, na kterých se Foodway Catering nejčastěji podílí. Catering a foodcourty zajišťuje i na velkých festivalech a sportovních akcích, jako je festival Metronome, KVIFF nebo letošní Mistrovství světa v hokeji. Samozřejmě nechyběl ani na Olympijském festivalu u jezera Most, největší letošní akci v ČR, kterou pořádá Český olympijský výbor.

ČTĚTE DÁLE

Zlín. Město unikátní funkcionalistické architektury

Existují místa, která jsou na pohled k nerozeznání. A pak je tady Zlín. Město, které vás překvapí svou jedinečností a unikátností. Projdete-li se jeho ulicemi, objevíte klenoty funkcionalistické architektury, stovky červených cihlových domků a rozsáhlý areál bývalých továren Baťa. Právě zde se začala psát kapitola průmyslové revoluce, vznikly nejmodernější továrny a unikátní koncept továrny v zahradách, který se stal vzorem pro celé město.

Exkluzivní firemní večírky v H&Hotels: Luxus, pohodlí a jedinečné zážitky! Svěřte se do rukou profesionálů

Firemní večírky nejsou jen obyčejnými společenskými událostmi. Jsou příležitostí poděkovat zaměstnancům, posílit týmové vztahy a utužit obchodní partnerství. Uspořádání takové akce může být náročné, ale s našimi doporučeními na místa v H&Hotels group se promění ve snadný úkol.

Konferenční prostory Columna: Kde se rodí úspěšné události

Hledáte ideální místo pro vaši příští akci? Vítejte v Columna! Tyto konferenční prostory nabízí fle- xibilitu a profesionalitu pro každou příležitost.

Mlýna vodníka Slámy. Firemní zákazníci jsou u nás vítáni

Utečte z ruchu velkoměsta a vydejte se na malebný ostrov obklopený přírodou, který se rozkládá mezi břehy řeky Opavy a mlýnským náhonem. Na půli cesty mezi Ostravou a Opavou, v Háji ve Slezsku – Lhotě, objevíte prostor s neodolatelně pozitivní energií v blahodárném klidu venkova. Mlýn vodníka Slámy je ideálním místem k relaxaci, dobrodružství, lenošení, ale také k pořádání komorních i velkolepých akcí.

Vietnamsko-česká kuchařka a influencerka Chili Ta: Hejty mě baví, hrňte to na mě!

Již za pár týdnů ji uvidíme po boku tanečníka Jakuba Mazúcha ve StarDance. Chili Ta, vlastním jménem Ta Thuy Dung, už má s televizními soutěžemi zkušenosti. Zazářila nejen jako kuchařka v Masterchefovi, ale i pořádná bojovnice v Survivoru. Lidem se to ale nelíbí a dávají to jasně najevo. „Pokaždé, když mě někdo kritizuje, se sama sebe ptám, co tím ten člověk asi sleduje a jestli to je konstruktivní kritika na moji tvorbu, kreativitu, inteligenci. Pokud je pro někoho moje účast ve více pořadech důvod k tomu, aby mě na internetu označil za »vietnamskou k*ndu, která se všude cpe«, tak na to se snad ani nedá reagovat jinak než ignorací nebo humorem. Je to jako když někdo kope sám do hlavy a doufá, že to bude bolet vás,“ říká Ta Thuy Dung, které nikdo neřekne jinak Chili!

Kde uspořádat nejlepší firemní večírky, Vánoční večírky nebo eventy?

Večírky nejsou jen o zábavě – jsou příležitostí stmelit kolektiv, ocenit zaměstnance a ukázat, že i práce může být plná radosti. V našich tipech na nejlepší místa pro firemní večírky vám ukážeme, kde můžete prožít nezapomenutelný večer plný smíchu, skvělého jídla a netradičního programu.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.