Degustační valentýnské menu, které zdejší šéfkuchař Luca Carbone se svým týmem sestavil výhradně pro tuto příležitost, zahájí welcome drink – malinový campari cocktail. Po úvodním amuse-bouche: mini parmigiana z lilků s bazalkovým krystalkem následují předkrmy – křupavá chobotnice na mrkvovém krému se zázvorem a s pečenými bramborami; gravlax z lososa, chlebové lupínky s kurkumou a omáčka nero di seppia. Dalšími chody jsou tortelli barvené sépiovým inkoustem, plněné humrem a žlutá rajčátka Battipaglia a bisque; tataki z tuňáka s jemnou omáčkou z červené cibule a restovanými špenátovými lístky. A na závěr lahodný dezert – millefoglie s pěnou z Valdobbiadene, višněmi a drobenkou ze sněhových pusinek. Cena degustačního menu včetně welcome drinku je 1 290 Kč/osoba.
„Italové svátek svatého Valentýna milují, a to hned z několika důvodů. Jednak jde o jednu z nejromantičtějších tradic, ve které se může naplno projevit jejich vášeň pro lásku a romantiku. A navíc má tento svátek kořeny v římské historii a kultuře. S patřičným nadšením proto organizují večeře při svíčkách, dávají si dárky, květiny a láskyplná přání,“ říká Alberto Lagorio, majitel Rossopomodoro.
Restaurace Rossopomodoro je místem, kde znají tajemství pravé italské kuchyně. Ke zdejším ikonickým pokrmům patří pizza Margherita a v menu nechybí ani další tradiční italské pokrmy, jako jsou krémové těstoviny, gnocchi či čerstvé saláty. První restaurace Rossopomodoro vznikla v roce 1998 v Neapoli, postupně se otevřelo dalších 60 podniků po celé Itálii. Dnes si díky Rossopomodoro mohou nefalšovanou neapolskou pizzu či spaghetti dopřát lidé v mnoha zemích, včetně České republiky.