31. března 2025, svátek má Kvido
Valentýnský tip: Degustační večeře v italské restauraci Rossopomodoro

Valentýnský tip: Degustační večeře v italské restauraci Rossopomodoro

Věděli jste, že oblíbený únorový svátek všech zamilovaných má kořeny v Itálii? Právě z této země totiž pochází svatý Valentýn, kněz považovaný za patrona lásky, zamilovaných a manželství. Večeře ve dvou odehrávající se v autentické atmosféře pravé Itálie tak bude tím správným, stylovým valentýnským dárkem. Ve vyhlášené italské restauraci Rossopomodoro, která sídlí v Praze na Vinohradech v Krkonošské ulici, budou 14. února zamilovaným párům servírovat speciální degustační menu.

3a5c7b43-cb75-4012-8938-294871b7b02d.JPG

Degustační valentýnské menu, které zdejší šéfkuchař Luca Carbone se svým týmem sestavil výhradně pro tuto příležitost, zahájí welcome drink – malinový campari cocktail. Po úvodním amuse-bouche: mini parmigiana z lilků s bazalkovým krystalkem následují předkrmy – křupavá chobotnice na mrkvovém krému se zázvorem a s pečenými bramborami; gravlax z lososa, chlebové lupínky s kurkumou a omáčka nero di seppia. Dalšími chody jsou tortelli barvené sépiovým inkoustem, plněné humrem a žlutá rajčátka Battipaglia a bisque; tataki z tuňáka s jemnou omáčkou z červené cibule a restovanými špenátovými lístky. A na závěr lahodný dezert – millefoglie s pěnou z Valdobbiadene, višněmi a drobenkou ze sněhových pusinek. Cena degustačního menu včetně welcome drinku je 1 290 Kč/osoba.

„Italové svátek svatého Valentýna milují, a to hned z několika důvodů. Jednak jde o jednu z nejromantičtějších tradic, ve které se může naplno projevit jejich vášeň pro lásku a romantiku. A navíc má tento svátek kořeny v římské historii a kultuře. S patřičným nadšením proto organizují večeře při svíčkách, dávají si dárky, květiny a láskyplná přání,“ říká Alberto Lagorio, majitel Rossopomodoro.

Restaurace Rossopomodoro je místem, kde znají tajemství pravé italské kuchyně. Ke zdejším ikonickým pokrmům patří pizza Margherita a v menu nechybí ani další tradiční italské pokrmy, jako jsou krémové těstoviny, gnocchi či čerstvé saláty. První restaurace Rossopomodoro vznikla v roce 1998 v Neapoli, postupně se otevřelo dalších 60 podniků po celé Itálii. Dnes si díky Rossopomodoro mohou nefalšovanou neapolskou pizzu či spaghetti dopřát lidé v mnoha zemích, včetně České republiky.

www.rossopomodoro.cz

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

CO TEĎ LETÍ V GASTRONOMII?

Gastronomie se neustále vyvíjí a trendy se mění s chutěmi zákazníků i technologickým pokrokem. Rok 2025 přináší několik zásadních směrů, které ovlivňují restaurace, kavárny i street food podniky.

Oslavte Mezinárodní den Cavy s Codorníu – tradicí španělského šumivého vín

Každoročně 23. dubna si milovníci šumivých vín po celém světě připomínají Mezinárodní den Cavy – svátek věnovaný výjimečnému španělskému vínu vyráběnému tradiční metodou. Cava se může pochlubit jemnějšími bublinkami, bohatší chutí a delší dobou zrání oproti populárnímu Proseccu, a přitom si zachovává dostupnou cenu. Značka Codorníu zve všechny milovníky šumivých vín k oslavě tohoto výjimečného dne s jejími vybranými cuvée. Připravili jsme pro vás přehled toho, čím se Cava liší, jak ji správně podávat i s jakými pokrmy ji nejlépe kombinovat.

Tacos, mole, ceviche i BBQ. V Holešovicích otevřela nová restaurace – Mexická

Na gastronomické mapě Prahy přibývá místo, které láká vůněmi a barevnou kuchyní. Restaurace Mexická, nejnovější projekt z dílny gastroaliance Together, přináší mexickou atmosféru do dynamicky se rozvíjející pražské čtvrti. Hosté se mohou těšit na ručně vyráběné kukuřičné tortilly, bohaté mole, čerstvé ceviche i BBQ maso připravované ve smokeru.

Oslavy 130 let Holešovické tržnice v gurmánském stylu!

Přijďte si do Holešovické tržnice zavzpomínat i nasát čerstvou energii. Připravované akce vás naladí gurmánsky a zavedou na kulinářský obřad i denní kázání. A kdo si pospíší s nákupem vstupenek, zažije mši v podání Kryštofa Bartoše!

KAM NA PRAVOU NEAPOLSKOU PIZZU? DO ROSSOPOMODORO!

Pokud jste někdy ochutnali pravou neapolskou pizzu, určitě si ji pamatujete. Její jedinečnost spočívá nejen v kvalitních ingrediencích, ale i v tradičním způsobu přípravy a pečení, díky čemuž má nezaměnitelnou chuť. Pokud chcete autentický zážitek, nemusíte cestovat do Neapole – v Praze, konkrétně v nově otevřené pobočce Rossopomodoro na Vinohradech, si můžete vychutnat skutečnou neapolskou pizzu. Tato pobočka je druhá v pořadí a jejím majitelem je Alberto Lagorio, se kterým jsme si povídali o tom, co stojí za úspěchem jeho konceptu.

Popeyes začíná s expanzí v regionech, první na řadě jsou České Budějovice

České Budějovice, 28. února – Popeyes míří na jih Čech. Nová restaurace otevře během několika týdnů v IGY centru, největším nákupním centru v Českých Budějovicích i v celých jižních Čechách, přitom v dochozí vzdálenosti od historického centra města. Zároveň je to poprvé, co řetězec otevírá pobočku v nákupním centru.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.