19. dubna 2025, svátek má Rostislav
Užijte si nevšední Valentýn, na který jen tak nezapomenete!

Užijte si nevšední Valentýn, na který jen tak nezapomenete!

Blíží se svátek zamilovaných a vy hledáte způsob, jak svého partnera nebo partnerku opravdu překvapit? Pokud nejste fanoušky klasických klišé, jako jsou červené růže, nebo hledáte způsob, jak vaše rande po letech ozvláštnit, vyzkoušejte den plný zážitků.

skola-cepovani.jpg

Nejlepší rande je zážitek!

Pokud nepatříte mezi fanoušky romantických večeří při svíčkách, vsaďte na společný zážitek, díky kterému bude vaše valentýnské rande nezapomenutelné. The Original Tour je jedinečná interaktivní expozice, která vás přenese zpět v čase a na vlastní kůži prožijete příběh vzniku piva od starověku po současnost. Buďte u vaření prvního zlatého ležáku na světě a prozkoumejte pivovarské procesy Pilsner Urquell na vlastní kůži. Okruhem provádí digitální audioprůvodce s detektorem pohybu, díky kterému se do expozice opravdu ponoříte všemi smysly.

Součástí multimediální prohlídky je mimo jiné i 360° herní zóna a v expozici nechybí ani ochutnávka tankového piva, během které se seznámíte se sládkem, který v roce 1842 uvařil první várku plzeňského ležáku. Abyste vstřebali zážitky z expozice, můžete si navíc v místní pivnici vychutnat dvě piva na účet podniku.

beer-somelier-dinner-2.jpg

Společná zábava na Škole čepování!

Užijte si společný zážitek, během kterého se dozvíte mnoho zajímavostí o pivu a užijete si spoustu společné zábavy. A je jedno, jestli se rozhodnete strávit Valentýna ve dvou, nebo s přáteli.

Ve Škole čepování se na chvíli stanete výčepním a vlastnoručně si budete moci načepovat plzeňský půllitr. Sami na to ale nebudete, s radostí vám pomohou profesionálové z Pilsner Urquell Experience. Pod jejich vedením se naučíte načepovat hladinku, šnyt i mlíko. A co si načepujete, to si taky vypijete! A až půjdete příště „na jedno“, poznáte dobré pivo mrknutím oka.

beer-somelier-dinner-3.jpg

Večeře při svíčkách? Zkuste raději zážitkovou degustaci s pivním someliérem

Snoubení jídla s různými typy piv? Proč ne! Večeře s pivním someliérem přináší neotřelý zážitek pro vaše chuťové buňky. Toto speciální degustační menu je inspirované českou kuchyní a doplněné o kvalitní piva z tuzemska i různých koutů Evropy. Jednotlivé chody jsou pivním expertem ke konkrétním nápojům napárovány tak, aby maximálně podtrhly jejich chuť a intenzitu.

the-original-tour-2.jpg

Toto degustační menu tak nabízí skvělou příležitost, jak si rozšířit pivní obzory a vydat se za hranice tolik oblíbeného plzeňského ležáku. Celou večeří vás provede zkušený pivní someliér, který ví o pivech téměř vše a rád se o své znalosti podělí nevšedním a zábavným způsobem. Tato zkušenost tak není jen gastronomickým zážitkem, užijete si navíc večer plný zábavy a nově nabytých znalostí!

skola-cepovani-2.jpg

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Pop up kavárna, gastro extravagance, přednášky i znovuotevřená vodárenská věž. Oslavy Holešovické tržnice startují již příští týden a návštěvníky čeká bohatý program

Holešovická tržnice je jako živý organismus, který dýchá s Prahou už více než století. Místo, kde se setkává syrová minulost s pulzující současností. Bývalá jatka, burza zvířat i zeleninový ráj – dnes scéna pro kulturu, jídlo a komunitu letos slaví 130 let od svého založení. Od 24. dubna do 14. května se zde odehraje série akcí, které svým osobitým způsobem propojí to nejzajímavější z minulosti a přítomnosti. Čekají vás zážitky, které vás překvapí, potěší a inspirují. Čas gastro performance BEEF, vůně starých receptů i futuristických chutí. Čas otevřené pop up kavárny s čítárnou a autentickým menu. Čas koncertů, které rozehrají Halu 17, i výstavy, která vás vezme na cestu časem až na samotný vrchol vodárenské věže.

Slepý test ležáků Prahy s rekordmanem: Kbelské pivo podruhé v řadě nejlepší

První pivní extraliga, respektovaný spolek znalců piva, podrobila na sklonku roku 2024 opětovnému testování pražské ležáky. A to tak, jak se to má dělat – anonymně ve slepém testu, přímo z výčepu, lednice nebo pultu, bez nominací, zápisného a sponzoringu. Za 15 let existence Extraligy však poprvé v soutěži o Krále Prahy zvítězil držitel koruny z předchozího roku – Kbelský pivovar se svou dvanáctkou 12 pilotů.

Smažený sýr jako král českých talířů: Kde se vzal a proč ho tak milujeme?

Mnozí z nás si nedokážou představit jídelní lístek bez smaženého sýra. A není divu! Kombinace křupavé strouhanky a dokonale rozteklého sýra je synonymem komfortního jídla, které si rádi dopřejeme jak v restauracích, tak doma. Jak se ale smažený sýr dostal na naše stoly a proč se stal neodmyslitelnou součástí české gastronomie?

Není to apríl! Popeyes dorazilo do Českých Budějovic

Ikonický Chicken Sandwich si ode dneška dáte i v Českých Budějovicích. Možnost jako první ochutnat unikátní kuřecí recepty, jedinečnou směs koření a další speciality louisiánské kuchyně si nenechaly ujít desítky fanoušků proslulé americké značky, první stovka sendvičů zmizela během půlhodiny. Restaurace v českobudějovickém IGY Centru je už pátou pobočkou Popeyes v Česku, ale první na jihu Čech.

Burger King® nově podává snídaně. K jejich uvedení uspořádal Pancake Party

BURGER KING® bude každý den od rána až do 11 hodin servírovat ve svých restauracích snídaňové menu. S kreativní agenturou Zaraguza proto v rámci Pancake Party přivezl do Česka trend Morning Disco a doprovodil jej soutěží v pojídání mini palačinek s malinovou polevou, jednoho z taháků dopolední nabídky.

CO TEĎ LETÍ V GASTRONOMII?

Gastronomie se neustále vyvíjí a trendy se mění s chutěmi zákazníků i technologickým pokrokem. Rok 2025 přináší několik zásadních směrů, které ovlivňují restaurace, kavárny i street food podniky.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.