Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
1. července 2024, svátek má Jaroslava
Turistická oblast Vysočina West

Turistická oblast Vysočina West

Přijeďte do turistické oblasti v severozápadní části Vysočiny, která spojuje Pelhřimovsko a Havlíčkobrodsko v dynamickou turistickou destinaci.

foto-stezka-habry-231030-zmensene-3840px-11-1-1-1.jpg

Objevte destinaci, která se rozléhá od města Žirovnice na západě až po město Chotěboř na severu Vysočiny.

Vysočina West zaútočí na všechny vaše smysly. Nabízí širokou škálu výletů a zážitky pro sportovce, vodáky, turisty, milovníky historie, umění a dobrého jídla. Vše, po čem vaše srdce prahne kousek od sebe. FB a IG Vysočina West

-dsf6211web-1.jpg

Destinace, která překvapí!

Tiché kopcovité krajině vévodí majestátní hrady, romantické zámky a celou atmosféru korunují vrchy s krásnými výhledy. Vysočina West je destinace s vůbec největší koncentrací kulturních památek.

Milovníci přírody se zamilují do divokých meandrů řek, skalních útvarů a do malebnosti sakrálních památek. Ke každé krajině patří příběhy osobností i chutě místních šéfkuchařů. Rozhlédněte se, zaposlouchejte se a chutnejte Vysočinu West. www.vysocinawest.cz

cyklo-stara-radnice-2019-dsc-3756-copy-1.jpg

Letní sezóna startuje s řadou novinek. Navštívit Havlíčkův Brod, Želiv, Pelhřimov, Světlou nad Sázavou a další města a městečka se rozhodně vyplatí.

1) V Havlíčkově Brodě se od června otevře budova Staré radnice se stálou expozicí města, galerií a novým informačním centrem

2) Perlou Želiva je tamní klášter, kde je nově otevřená nádherně rekonstruovaná klášterní knihovna a jak se žilo opatovi zjistíte v prostorách opravené budovy prelatury.

3) Pelhřimově si toto léto nenechte ujít hrané prohlídky nebo posezení u rybníka Stráž.

4) Nové prohlídkové okruhy na zámku v Červené Řečici. S průvodcem je možné prozkoumat také opevnění, bez průvodce pak morovou komůrku

5) Nově mohou návštěvníci v Chotěboři prožít únikovou hru: Případ zmizelé Nely

6) Ve městě Habry čeká návštěvníky nová naučná židovská stezka

7) V Ledči nad Sázavou je pro turisty připravená naučná stezka 13 orlích per se zábavnými prvky a akčními úkoly.

8) Pumptrackové dráze v Pacově nechybí ani skill zóna pro začátečníky

vysocina-vest-logo_1.jpg

ČTĚTE DÁLE

Last minute dovolená 2024: Poznejte Turecko a prožijte nezapomenutelné okamžiky

Hledáte inspiraci na pohodovou dovolenou pro celou vaši rodinu, partu přátel nebo pro vás samotné? Již nemusíte! Last minute Turecko 2024 představuje ten nejlepší způsob, jak si užít letošní léto naplno, dopřát si trochu slunce i zasloužený odpočinek. Objevte last minute zájezdy TUI a vyrazte za dobrodružstvím klidně hned zítra! Last minute nabídka na vás již čeká.

Paleta zážitků v Libereckém kraji

Liberecký kraj láká milovníky aktivní dovolené svou rozmanitostí a přírodní krásou. Od horských štítů až po malebná jezera, tato oblast nabízí nezapomenutelné zážitky pro každého dobrodruha. Připravte se na dobrodružství, které vás zavede k nám na sever.

Healing Festival 2024: Vzestup draka - Nezapomenutelná dovolená s obrovským přesahem do běžného života.

Připrav se na životní zážitek! Healing Festival se koná v zámecké zahradě ve Světlé nad Sázavou od 7. do 11. srpna a přináší nezapomenutelných pět dnů plných strhující hudby, extatického tance, ale i hlubokých workshopů, inspirativních přednášek a ceremonií.

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA ODHALUJE KAFKŮV VZTAH K VÝTVARNÉMU UMĚNÍ A VIZUÁLNÍ KULTUŘE

U příležitosti stého výročí úmrtí spisovatele Franze Kafky (3. 6. 1924) se v Západočeské galerii v Plzni otevírá dvojjazyčná česko-německá výstava OČIMA FRANZE KAFKY: MEZI OBRAZEM A JAZYKEM. Vystaven je pestrý výběr prací autorů, které Kafka buď osobně znal anebo jejich díla prokazatelně obdivoval. Nechybí ani ukázky filmů, které Kafku zaujaly, podobně jako plakáty a další projevy populární kultury, které na Kafkův zrak dennodenně útočily. Výstava nezapomíná ani na Kafkovu vlastní kreslířskou tvorbu, která je představena nejen v digitální podobě, ale také jednou originální Kafkovou kresbou, zapůjčenou z Deutsches Literaturarchiv Marbach. Výstava je otevřena od 5. června do 28. října ve výstavní síni Masné krámy.

Divadlo Lampion v Kladně Vás zve na děvče ZLATOVLASÉ!

Žádná se jí nevyrovná v kráse! Zveme vás na děvče ZLATOVLASÉ! Loutky, hudba, soubor skoro celý! To byste přece vidět měli! Napětí, humor, lyrika! Přijďte podpořit Jiříka!

Ochutnejte Třebíč a přivoňte si nejen k historii

Nejvýznamnější hodnotou a důvodem zápisu města Třebíče na prestižní Seznam kulturního a přírodního dědictví UNESCO je hodnota klidného soužití dvou odlišných kultur. Jde o výměnu hodnot mezi křesťanskou a židovskou kulturou, doklad vzájemné schopnosti vytvořit tolerantní prostředí, v němž spolu nejen koexistují a vzájemně se obohacují dva odlišné kulturní a náboženské světy. Křesťané a židé nám zanechali odkaz svých hodnot a také architektonické stavby připomínající nám jejich život a víru. Vydejte se po stopách opatů a rabínů, povede vás stejnojmenná naučná stezka.