16. října 2024, svátek má Havel
SPIRÁLA VZKŘÍŠENÍ NEBO MADISONSKÉ MOSTY

SPIRÁLA VZKŘÍŠENÍ NEBO MADISONSKÉ MOSTY

Multižánrový kulturní prostor Nová Spirála, dříve divadlo Spirála, přivítá už v říjnu tohoto roku po více než dvaceti letech opět své diváky. V prostorách pražského Výstaviště se otevřou brány budovy, která měla být ještě před pár lety zbourána, ale nyní nabídne celoročně bohatý program široké veřejnosti stejně jako možnost pronájmu technologicky špičkově vybavených prostor bez limitu pro záměr akce.

NAPÍŠOU POČÁTKY NOVÉ ÉRY MULTI-ŽÁNROVÉHO KULTURNÍHO PROSTORU NOVÁ SPIRÁLA NA VÝSTAVIŠTI 

dsc-6672_2.jpg

Tuto novou etapu unikátní černé kruhové budovy začnou psát představení jako hudební show Spirála Vzkříšení nebo činoherní představení Madisonské mosty. Rok 2025 pak nabídne třeba varietní show The Saturn Revue nebo tenoristu světového formátu Pavla Černocha za hudebního doprovodu Janáčkovy filharmonie Ostrava. Nová Spirála se stane místem, kde mají prostor všechny umělecké žánry, ať už půjde o činohru, muzikál, nový cirkus, operu, sportovní nebo multimediální show.

Tuto novou etapu unikátní černé kruhové budovy začnou psát představení jako hudební show Spirála Vzkříšení nebo činoherní představení Madisonské mosty. Rok 2025 pak nabídne třeba varietní show The Saturn Revue nebo tenoristu světového formátu Pavla Černocha za hudebního doprovodu Janáčkovy filharmonie Ostrava. Nová Spirála se stane místem, kde mají prostor všechny umělecké žánry, ať už půjde o činohru, muzikál, nový cirkus, operu, sportovní nebo multimediální show.

dsc-5311_1.jpg

Multižánrový prostor bez limitu Dominantou unikátního kruhového sálu s 360° hledištěm a kapacitou 800 míst je jeviště se soustřednou točnou, které umocní zážitek z každé akce stejně jako fakt, že v Nové Spirále nezůstane u žádného představení divákům nic skryto. Umělci zde budou nastupovat či vystupovat na scénu přímo mezi diváky z hlediště, což zajistí dokonalou interakci mezi divákem a vystupujícími umělci. Nově je zde také malá scéna pro menší hudební, divadelní a další umělecká vystoupení nebo firemní akce s kapacitou až 300 diváků. Nová Spirála je zároveň místem pro začínající talentované umělce, kterým dá prostor pro osobní růst stejně jako vždy bude otevřena všem zajímavým projektům z České republiky či zahraničí pro hostování.

Prostor mnoha žánrů „Program vytváříme pro širokou veřejnost všech generací a žánrových preferencí. Přestože bude činnost Nové Spirály velmi široká, hlavním spojujícím prvkem celého programu je vysoká dramaturgická úroveň a spolupráce s etablovanými i začínajícími umělci. Díky specifickému prostoru, nejnovějším technologiím a bohatému, často unikátnímu programu, aspiruje Nová Spirála na specifický provoz v celém středoevropském prostoru, který bude přinášet jedinečné zážitky,“ říká Lukáš Vilt, programový manažer Nové Spirály.

dsc-3672_1.jpg

Počátky nové éry kruhové legendy

Spirála Vzkříšení Jaké to bylo a kam Nová Spirála míří, to vše představí hudební show Spirála Vzkříšení. Magické místo, které po více než 20 letech ožívá, a jehož jedinečná atmosféra se dotkne každého z nás. Koncert, divadlo, hudebníci, zpěváci a tanečníci pod taktovkou Ducha legendární Spirály. Na podiu se odehrává zdánlivý příběh, který není klasickým příběhem, ale spíše pocitem Ducha Spirály. Tajemný, ale všem známý průvodce, který si pohrává jak s diváky, tak samotnými umělci a provází průběhem celé show Divák zažije neopakovatelnou a spektakulární podívanou, a to vše takřka na dosah ruky. Takovou sílu emocí lze zažít jen v Nové Spirále.

-mg-3632-pyxmit1_1.jpg

Madisonské mosty

Milostný příběh, který poprvé ožívá v České republice na divadelních prknech.  První činoherní projekt, který ukáže hlavní přednosti Nové Spirály, kdy je každý divák zcela vtažen mezi herce a do celé atmosféry amerického středozápadu. V hlavní roli se představí Vanda Hybnerová a Jan Révai. Příběh Madisonských mostů vychází z knižní předlohy Roberta Jamese Wallera.

Jan Makalouš, ředitel Nové Spirály:
„Nová Spirála nemá být prostorem, který konkuruje současné divadelní scéně. Vzniká zde žánrově a prostorově specifický objekt, který funguje zcela nezávisle vedle současné scény a v dobrém slova smyslu ji doplňuje a obohacuje.“

www.novaspirala.cz a www.navystavisti.cz 

 

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

VYBRANÉ AKCE

ČTĚTE DÁLE

ZOO JIHLAVA: PODZIM PLNÝ DOBRODRUŽSTVÍ A POZNÁN

Podzimní dny jsou jako stvořené pro návštěvu Zoo Jihlava, jednoho z největších lákadel Vysočiny. V srdci malebné krajiny na vás čeká oáza plná exotických zvířat, která potěší nejen děti, ale i dospělé.

První Český hororový cirkus OHANA HOROR CIRKUS přijíždí po roce do své divácké základny - PRAHY‼️

Program s názvem Principálova smlouva s ďáblem je novou velkolepou freak show, který měl slavnostní premiéru 23. 8. 2024. Show, při které se diváci dozvědí léta promlčenou záhadu starého hororového šapitó. Náš principál kdysi podepsal smlouvu, o které se nikomu nesní ani v nejhorších nočních můrách. Teď však ten starý kontrakt začíná odkrývat svá tajemství – šílený klaun je totiž poslem lidských obětí. Přijďte a staňte se svědky představení, kde se hranice mezi realitou a peklem stírá. V každém čísle se skrývá kousek temnoty… Odtajnění příběhu bude pro diváky více než děsivé… tento krvavý příběh se vám vryje do paměti a budete o něm ještě dlouho přemýšlet.

Dostaňte se blíž, zažijte víc. Signal Festival uvede Galerijní zónu, která slibuje unikátní zážitek na sedmi prestižních lokalitách

Signal Festival letos opět spolupracuje s předními kulturními institucemi a nabídne návštěvníkům příležitost vidět instalace na prestižních místech v Praze. Celkem představí 22 instalací na trasách Hradčany a Centrum, jejichž součástí je i 7 zastávek placené Galerijní zóny. Díla významných umělců a umělkyň budou k vidění v Jízdárně Pražského hradu a to díky Správě Pražského hradu, ve Šternberském a Schwarzenberském paláci, které spravuje Národní galerie Praha, v Kunsthalle Praha, Clam-Gallasově paláci s performancí Laterny magiky Národního divadla, Barokním refektáři dominikánského kláštera s instalací vzniklé ve spolupráci s festivalem Ars Electronica, a v Centru architektury a městského plánování (CAMP). Galerijní zóna není na festivalu žádnou novinkou, už 8 let podporují návštěvníci zakoupením vstupenek to, aby většina festivalu zůstala bezplatně přístupná pro všechny. Vstupenky jsou k dispozici na webu festivalu a jen díky nim je možné vidět během 4 dní všech 22 instalací.

Nová Spirála znovu otevřela své brány po více než dvaceti letech multimediální show Vzkříšení – Na Výstavišti!

Legendární divadlo Spirála, dnes multižánrový kulturní prostor Nová Spirála, včera uvítalo po více než dvaceti letech opět své diváky. Novou etapu unikátní černé kruhové stavby zahájila multimediální show Vzkříšení. Stodesetiminutová plejáda dvaceti světových songů od Madonny, Amy Winehouse, Nirvany a dalších světoznámých umělců doplňují technické prvky jako videomapping, samotnou scénu a choreografii pak umocňuje 360°hlediště s kapacitou 800 míst a dvě otočná teleskopická pódia. Součástí show je i akrobacie stejně jako vzpomínky na povodně, které v roce 2002 Spirálu uzavřely až do dnešních dnů. Vzkříšení nezapomíná ani na poctu Ježíšovi a samotnou vzpomínku na další významný muzikál let devadesátých Evita přináší Radka Fišarová, která nechybí v souboru Nové Spirály a multimediální show Vzkříšení.

Wonderland Halloween 2024 – Největší halloweenská party v Evropě slaví 15. výročí

Wonderland Halloween 2024 je víc než jen party – je to nezapomenutelný zážitek, který je vrcholem roku pro tisíce fanoušků Halloweenu. Lidé se měsíce připravují na tuto jedinečnou noc, kde se setkávají v těch nejoriginálnějších kostýmech, aby si užili noc plnou zábavy, hudby a show.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.