19. září 2024, svátek má Zita
Rovinaté cyklovýlety ve středních Čechách

Rovinaté cyklovýlety ve středních Čechách

Vysoké letní teplotypomalu střídá zabarvené listí na stromech, vůně hub v lese a podstatně příjemnější klima. Zkrátka ideální čas vydat se na kole jinam než jen k vodě. Ve středních Čechách najdete nepřeberné množství cyklotras, pojďme se ale nyní zaměřit na ty bez kopců a s minimálním převýšením.

zmek-podobrady-ondzej-soukup.jpg

Přes vesnici roku až do lázní

Když se řekne Polabí, většina cyklistů si vybaví Labskou stezku. Tato oblast ale nabízí i jiné cyklotrasy, které by byla škoda opomenout. Tak například trasa z Peček do Poděbrad má 14 kilometrů s převýšením úctyhodných 0 metrů. Z Peček se vydejte směrem na sever, do obce Kostelní Lhota. Tato vesnice má možná všední název, ale rozhodně není všední její nedávná historie. Několikrát se totiž stala vesnicí roku a pravidelně se umisťuje i v Evropských soutěžích! Z Kostelní Lhoty už to budete mít stále rovně na východ. Postupně si přidáte do sbírky další Lhoty, nejdříve Pískovou a poté Přední. Těsně před Poděbrady projedete lesoparkem Obora, odbočíte doprava k místnímu zdymadlu a překonáte Labe po nově zrekonstruované lávce. V cíli se můžete občerstvit nepřeberným množstvím pramenů, udělat si procházku po lázeňském parku nebo navštívit Polabské muzeum. 

zmek-veltrusy-jan-hocek.jpg

České Holandsko a tři zámky

V okolí Lužce nad Vltavou se budete cítit skoro jako v Holandsku. Na větrný mlýn ani tulipány tady sice nenarazíte, ale rozhodně vám tento stát připomene Vraňansko – hořínský plavební kanál, a především absence jakýchkoliv kopců. Dobrým výchozím bodem pro vaši vyjížďku je město Mělník, odkud si můžete svou trasu dobře prohlédnout. U mělnického zámku, nad vinicemi, je místo s výhledem na soutok Labe a Vltavy, a také na větší část Českého Holandska. Od zámku tedy směřujte nejprve do obce Hořín a dále po cyklotrase Vltavská, která vás dovede až k zámku Veltrusy. Zde můžete po předchozím objednání absolvovat tzv. cykloprohlídku, při které se seznámíte s krajinářským parkem, drobnými pavilony nebo mosty přes Mlýnský potok. Poslední zastávkou na 23 km dlouhé trase bude nedaleký zámek Nelahozeves s množstvím uměleckých sbírek. Za návštěvu stojí i nově otevřený rodný dům Antonína Dvořáka. 

soutok-labe-a-vltavy-anna-mackov.jpg

Více tipů nejen na cyklovýlety najdete na webu strednicechy.cz 

ČTĚTE DÁLE

Firemní akce na jižní Moravě: 7 + 1 tip na oslnivý zážitek

Jižní Morava, to je synonymum slunečných dnů, cyklostezek mezi vinicemi, krásných památek, vinařských slavností, jiskřivého vína, skvělého jídla... prostě pohody. Je to ale i region, který nabízí nepřeberné možnosti pro firemní eventy, neotřelá místa pro akční teambuildingy a skvělé zázemí pro velké konference!

Firemní akce v srdci Krkonoš: objevte Grund Resort

Sehnat prostor s kvalitním zázemím, cateringem a dostatečnou ubytovací kapacitou může být náročné, Grund Resort Golf & Ski v Mladých Bukách v Krkonoších nezklame - na firemní akce se zde specializují a vyjdou vám vstříc ve všech ohledech.

6 DŮVODŮ, proč si udělat výlet do Bratislavy

Objevte kouzlo města na Dunaji, nadchněte se pro jeho historii, zažijte skvělou atmosféru a ochutnejte jeho různorodost. Dopřejte si 72 hodinový výlet plný zážitků v městě, kde je všechno na skok.

Cesta za pivem Karlovarským krajem

Dáváte přednost pivu před vínem? Zapomeňte na přetlakované vinné sklípky a vyrazte do Karlovarského kraje! Světlý, tmavý, filtr, nefiltr… Tady se meze nekladou. V Karlovarském kraji totiž najdete celou řadu pivovarů, od historických kolosů s letitou tradicí až po malé rodinné podniky s neotřelými pivními kreacemi. Vydejte se na degustační pivní výpravu a zjistěte, kde vám orosená třetinka zachutná nejvíc.

Zlín. Město unikátní funkcionalistické architektury

Existují místa, která jsou na pohled k nerozeznání. A pak je tady Zlín. Město, které vás překvapí svou jedinečností a unikátností. Projdete-li se jeho ulicemi, objevíte klenoty funkcionalistické architektury, stovky červených cihlových domků a rozsáhlý areál bývalých továren Baťa. Právě zde se začala psát kapitola průmyslové revoluce, vznikly nejmodernější továrny a unikátní koncept továrny v zahradách, který se stal vzorem pro celé město.

Exkluzivní firemní večírky v H&Hotels: Luxus, pohodlí a jedinečné zážitky! Svěřte se do rukou profesionálů

Firemní večírky nejsou jen obyčejnými společenskými událostmi. Jsou příležitostí poděkovat zaměstnancům, posílit týmové vztahy a utužit obchodní partnerství. Uspořádání takové akce může být náročné, ale s našimi doporučeními na místa v H&Hotels group se promění ve snadný úkol.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.