5. října 2024, svátek má Eliška
POZNEJTE SLOVENSKO JINAK

POZNEJTE SLOVENSKO JINAK

Proč vyrazit na dovolenou k sousedům? Za prvé se všude dorozumíte a za druhé mají přírodu, kterou jim i naše české hory mohou závidět. Tentokrát se v tipech zaměříme na to, jak pozorovat krásy Slovenska z vodní hladiny a červené lokálky.

maly-dunaj-2.jpg

Splavbus Dobrodruh (Dunajčík-Jarovce)

Pokud jste tělem i duší dobrodruh, vydejte se na nezapomenutelné dobrodružství po krásné Dunaji! Nalodění na Splavbus Dobrodruh je naproti Eurovei, odkud se vám naskytne krásný pohled na centrum Bratislavy ze zcela nové perspektivy.

Za několik minut budete proplouvat pod Přístavním mostem. První zastávka bude na oblázkové pláži vhodné ke koupání. Dále vás Dunaj zavede kolem hnízd břehule říční, vojenského bunkru až k rameni Zuzana, kde se nachází bobří hrad. Výlet je zakončen plavbou kolem hausbótů v Jaroveckém rameni. Tam pro vás přijede Splavbus a pohodlně vás odveze zpět do klubu. Odtud můžete pokračovat zpět do města nebo si užít nedělní odpoledne u vody. Splavbus Dobrodruh bude jezdit každou neděli od 7. července do 15. září 2024.

splavbus-3.jpg

Splavbus Rodina (Vojka-staré ramená Dunaja)

Tato plavba vám ukáže krásy starých ramen Dunaje! Autobus odjíždí v 9:00 od OC Nivy a odveze vás přímo do Vojky do kempu, kde na vás hned za malou přehradou čeká dobrodružství na ramenou Dunaje. Po krátké instruktáži se vydáte na vodu. Úsek Dunaje je plný překvapení - začnete na širokém úseku, abyste si osvojili pádlování, a po prvním kilometru se vydáte hledat dobře ukrytý vstup do kouzelného lužního lesa, který není na žádné mapě. Po návratu do hlavního ramene navštívíte slepé rameno Dunaje, které se někdy v dávných dobách napojilo na starý Dunaj. Po půlhodinové plavbě na raſtech vás čeká zasloužený odpočinek na břehu jezera Vojka, kde se v případě příznivého počasí můžete vykoupat. Po obeplutí dvou malebných ostrovů se podél svižného proudu vrátíte do kempu. SplavBus Rodina bude jezdit každou neděli od 30. června do 15. září 2024.

splavbus-4.jpg

Splavbus Pohoda (Vrakuňa-Zálesie) SplavBus Pohoda je snadný způsob, jak si odpočinout na konci letního pracovního týdne. 1,5-2,5 hodiny pádlování po Malém Dunaji vlastním tempem, procházka po promenádě a cesta zpět. Odjezd vždy v pátek v 16:00 z autobusového nádraží Nivy, nástup v 16:30 ve Vrakuni, výstup v Zálesí. V loděnici se můžete občerstvit a posedět a po krátké procházce po oblíbeném korzu nad řekou se vydáte na autobusovou zastávku, kde vás v 19:30 vyzvedne SplavBus a odveze buď do Vrakuně, nebo na nádraží Nivy, kam dorazíte ve 20:00 hodin. SplavBus Pohoda bude jezdit každý pátek od 28. června do 13. září 2024.

357451911-1007836177229869-526275624782230198-n.jpg

Račanská lokálka

Na závěr vás zveme do Rače, hlavního města vína, abyste lépe poznali genius loci bratislavského malokarpatského podhůří. Na atraktivním výletě po Račanské vinařské stezce na vás čeká krásné prostředí, vynikající víno, lahodné jídlo a přátelští lidé. Na Račanskou lokálku můžete nastoupit každý pátek v 16:00 v Bratislavě pod mostem SNP nebo v 17:00 a 18:00 v Rači před Německým kulturním domem na ulici Baónka 3 a jezdit můžete až do 21:30 hodin.

50081001507-8038f85bba-o-scaled_1.jpg

Více info najdete na shop.bratislavaregion.travel

brat-1_2.jpg

 

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Wonderland Halloween 2024 – Největší halloweenská party v Evropě slaví 15. výročí

Wonderland Halloween 2024 je víc než jen party – je to nezapomenutelný zážitek, který je vrcholem roku pro tisíce fanoušků Halloweenu. Lidé se měsíce připravují na tuto jedinečnou noc, kde se setkávají v těch nejoriginálnějších kostýmech, aby si užili noc plnou zábavy, hudby a show.

Netflix odhaluje speciální teaser ke Hře na oliheň Připravte se na tu pravou hru, který započne 26. prosince

Netflix oficiálně odhaluje speciální upoutávku na očekávanou druhou řadu seriáluHra na oliheň(Squid Game), který bude mít premiéru 26. prosince. Tři roky po vítězství ve Squid Game se hráč 456 vzdal cesty do Států a vrací se s novým předsevzetím v hlavě. Gi-hun se znovu ponoří do tajemné hry o přežití a odstartuje další hru na život a na smrt s novými účastníky, kteří se sešli, aby vyhráli cenu 45,6 miliardy wonů.

Co navštívit v Irsku kromě metropole Dublinu?

Ostrovní země Irsko nabízí velice zajímavá místa k návštěvě. Místní obyvatelé jsou známí svou přívětivostí, podnebí svou nevyzpytatelností a země je vyhlášená díky osobitému rázu přírody. Každý kdo do Irska zavítá určitě nemine Dublin. Zhruba šest set tisícová metropole láká turisty z celého světa a i díky přítomnému mezinárodnímu letišti ji žádný cizinec nemine. Země whiskey a vlkodavů však nabízí mnohá zajímavá místa, lákající k návštěvě. Pojďte na krátkou výpravu za některými z nich.

Balet „Freedom“ Taneční představení „Skříň“

Rádi se díváte? Co když vám někdo nabídne nahlédnout klíčovou dírkou do tajemné Skříně, která uchovává cizí tajemství a osobní příběhy?

ALICE AMAZING CIRCUS SHOW v České republice!

“ALICE amazing circus show” – to je mimořádná, zářivá a barevná podívaná, která již vyvolala senzaci v mnoha zemích!

Horský hotel Brans. Perfektní místo pro firemní akce.

V srdci podmanivé krajiny Jeseníků naleznete nejlepší místo pro teambuildingové, školící či jakékoliv společenské akce.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.