13. září 2024, svátek má Lubor
Poznejme se, sousedé –změna termínu! 22.9.2024

Poznejme se, sousedé –změna termínu! 22.9.2024

Blíží se třináctý ročník oblíbeného festivalu městské části Praha 3 „Poznejme se, sousedé“ pro rodiny s dětmi zaměřeného na vzájemné poznávání odlišných kulturních zvyklostí a navázání sousedských vztahů. Akce proběhne dne 22.9.2024 od 13:00 do 18:30 hodin v parku na Parukářce.

dsc09263.JPG

V průběhu akce bude zajištěn pestrý kulturní program pro všechny věkové kategorie. Pro děti budou připraveny herní stanoviště s dílnami a workshopy zaměřenými na poznávání významných historických osobností a míst Prahy (Karlův most a vejce, Orloj a mistr Hanuš, Bruncvík a lev, Libuše, Šemík, Zlatá Praha aj.), tvořivé dílny a divadelní představení. K poslechu bude hrát ukrajinská kapela Trio Ignis, bude možné shlédnout indický tanec Kathak, roztančí vás kubánská kapela Pragasón Cuarteto s workshopem salsy a proběhne také ukázka dračího tance nebo bojového umění Kung-fu.

dsc09105.JPG

Na akci bude možné ochutnat různé cizokrajné kuchyně (tuniská, indonéská, latinskoamerická, asijská a mexická) nebo nahlédnout pod pokličku přípravy jídla při kuchařské show.

dsc08859.JPG

Městská část Praha 3 na akci spolupracuje s organizacemi Centrum pro integraci cizinců, InBáze, Integrační centrum Praha, Sdružení pro integraci a migraci, META – podpora příležitostí ve vzdělávání, Nová Trojka a Wushu Centrum.

dsc08912.JPG

Akce je pořádána v rámci projektu ,,Praha 3 - Společné soužití 2024´´ na podporu integrace držitelů dočasné ochrany spolufinancovaného Ministerstvem vnitra ČR, Úřadem vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) a hlavním městem Prahou z ,,Programu podpory aktivit integrace cizinců na území hl. m. Prahy pro rok 2024´´.

ddddd_2.jpg

 

ČTĚTE DÁLE

Minecraft X Lush

Cítíte se, jako byste byli v Režimu přežití? Žádný strach, kolekce Minecraft x Lush je tu, aby doplnila váš inventář speciální řadou kreativních, ručně vycraftěných produktů do sprchy či koupele, které vám pomohou odbourat stres všedního dne.

Každým šlápnutím do pedálů k udržitelnější budoucnosti

Jak se společnost Bosch eBike Systems zasazuje za dodavatelský řetězec s nižšími emisemi a rozumnou cirkulární ekonomiku

Sázení stromů na Vysočině: Budování nových domovů pro přírodu i rodiny za podpory NKT

Každoroční setkání k sázení stromů se opět odehrálo na krásných vysočinských pláních, tentokrát v srdci Žďárska. Společně jsme se pustili do projektu vytvoření zdravějšího smíšeného lesa, přičemž jsme striktně respektovali zásady sázení přírodě blízkým způsobem. Výsledkem je nový, biodiverzitní domov pro mnoho druhů rostlin, zvířat a hub, který zároveň slouží jako oáza pro volný čas pro rodiny s dětmi.

LUSH je první kosmetickou společností na světě, která přešla na Prevented Ocean Plastic™

Doposud se podařilo jej využít na více než tři miliony plastových lahví* v rámci zásobování prodejen ve spojeném království. Britská kosmetická společnosti LUSH neustále hledá způsoby, jak inovovat obaly, zejména pokud pomáhají v její misi „zanechat svět krásnější, než jsme jej našli (Leave the world lusher than we found it“. V rámci toho celosvětově zavádí Prevented Ocean Plastic™.

Mámo, je to dobrý, vracejí nám přeplatek. Ale není to tím, že posíláte zbytečně vysoké zálohy na energie?

Také máte radost, když vám od dodavatele energií přijde faktura a po jejím otevření zjistíte, že máte přeplatek? Jasně, přeplatek je určitě příjemnější než nedoplatek, ale jak už to bývá - není všechno zlato, co se třpytí.

Spotřebiče KVS MORAVIA, vyrobeno v Česku

Jedna věc k mnoha účelům. Přesně to je strategie společnosti KVS EKODIVIZE a.s., která vyrábí a dodává na trh řádu produktů, mimo jiné sporáky a kamna na pevná paliva – KVS MORAVIA.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.