23. října 2024, svátek má Teodor
Podzim v hrníčku: Ochutnejte dýňové latté a další lahodné nápoje z kávy. Víte, který vás zahřeje nejvíc?

Podzim v hrníčku: Ochutnejte dýňové latté a další lahodné nápoje z kávy. Víte, který vás zahřeje nejvíc?

Podzim je tady a s ním přichází čas na teplé nápoje, které nás zahřejí nejen na těle, ale i na duši. Pumpkin Spice Latté se stalo neodmyslitelnou součástí podzimních dní. Tato lahodná kombinace dýně a koření si získala srdce kávových nadšenců po celém světě. Původně se objevila v USA na začátku nového tisíciletí a od té doby neztrácí na popularitě. Proč je ale tato sezónní pochoutka tak oblíbená a jak si ji můžete snadno připravit doma? A pokud zrovna dýni nemusíte, jaké další podzimní nápoje vám dokážou rozzářit den?

Podzimní dny sebou často přinášejí sychravé počasí a špatnou náladu, a je jen málo věcí, které dokážou negativní vnímání tohoto ročního období zlepšit – jednou z nich je dopřát si něco dobrého, třeba horkou kávu obohacenou o kapku lahodného aroma.

Pumpkin Spice Latté – podzim v hrníčku

Pumpkin Spice Latté se stalo symbolem podzimu díky dokonalé kombinaci skořice, zázvoru, hřebíčku a muškátového oříšku. Do receptu lze přidat i dýňové pyré pro autentičtější chuť, nicméně původní receptura tuto složku neobsahovala. Mnohé možná překvapí, že historie tohoto oblíbeného nápoje nemá hluboké kořeny. Tento trend k nám přišel z Ameriky. Pumpkin Spice Latté poprvé představila v roce 2003 známá americká kavárenská síť a od té doby se tato káva stala doslova podzimním hitem.

Je Pumpkin Spice Latté jen reklamní trik?

Pumpkin Spice Latté je známé po celém světě, ale jeho obliba nespočívá jen v promyšleném marketingu. Protože se jedná o sezónní příchuť dostupnou pouze na podzim, vytváří kolem sebe pocit výjimečnosti. Harmonická kombinace koření, kávy a sladké šlehačky zahřeje a rozvoní pochmurný den charakteristickou a známou vůní. Stejně jako jiné sezónní produkty přináší Pumpkin Spice Latté nostalgii a zvláštní atmosféru, kterou si lidé chtějí užít, dokud je možnost. Navíc samotná příprava tohoto nápoje je rituálem – šlehačka na vrcholu, jemné posypání kořením nebo kousky sušenek, a k tomu krásný hrneček.

Domácí dýňové nebo karamelové latté

Pokud se vám nechce do kavárny, můžete si dýňové latté snadno připravit doma. Velmi populární je i ve své ledové podobě. Na opravdu rychlé a snadné ledové dýňové latté budete potřeboval 2 lžíce dýňového pyré, 1 lžičku cukru a ½ lžičky směsi dýňového koření – skořice, zázvoru, hřebíčku a muškátového oříšku. Směs smíchejte s ledem a oblíbenou hotovou kávou, například plechovkou HELL ICE COFFEE Latte, a ozdobte šlehačkou.

Pokud vás dýňová příchuť neláká, máme pro vás recept na přípravu oblíbeného slaného karamelu. Budete potřebovat jen pět ingrediencí – 400 g cukru krupice, vodu, 180 g změklého másla, 240 ml smetany ke šlehání a lžičku soli. Celý proces tvorby karamelu však potřebuje čas, aby se všechny suroviny propojily, není tedy radno ho uspěchat. Domácím slaným karamelem si pak můžete ochutit horkou ale i ledovou kávu. Anebo, pokud na vaření zrovna nemáte náladu, sáhněte po ověřené pochoutce – ledové kávě HELL ICE COFFEE Salted Caramel. Stačí jen nalít do sklenice a přidat vanilkovou zmrzlinu nebo šlehačku.

Koření v nápojích jako recept na podzimní pohodu

V posledních letech získává na popularitě další nápoj, který vás možná překvapí – nejedná se totiž o kávu. Chai Latté je kombinací slazeného černého čaje s exotickým kořením – skořicí, kardamomem, zázvorem, hřebíčkem a černým pepřem a mlékem. Samotný čaj pochází z Indie, ale jeho obliba se rychle rozšířila po celém světě a byla přetvořena do různých podob, včetně Chai Latté nebo Dirty Chai.

Chai Latté vzniká spojením teplého vyšlehaného mléka, koření a koncentrovaného černého čaje, jehož výsledkem je krémový kořeněný nápoj. Hlavní rozdíl mezi Chai Latté a Drity Chai spočívá v přidání shotu espressa do Dirty Chai, čímž nápoj získá silnou kávovou chuť, kterou perfektně doplňuje exotické koření. Obě varianty si navíc můžete vychutnat i ve studené podobě.

O společnosti HELL ENERGY

Společnost HELL ENERGY založená v Maďarsku v roce 2006 je v současné době jednou z nejrychleji se rozvíjejících FMCG značek. Během pouhých čtyř let se stala lídrem na maďarském trhu a expandovala do dalších zemí světa, zejména v Evropě a Asii. Momentálně je dostupná na více než 60 trzích, v několika z nich je uznaným lídrem ve svém segmentu. Za úspěchem HELL ENERGY stojí vynikající kvalita, příznivá cena, široká dostupnost a prvotřídní marketingové aktivity. Společnost je jedinečným hráčem na poli výroby energetických nápojů a jako jediná na světě může říct, že je lídrem tohoto odvětví hned v několika zemích. Je rovněž vlastníkem ultramoderní plnírny a továrny na hliníkové nápojové plechovky, což jí dává bezkonkurenční celosvětovou strategickou pozici.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Oslavte International Gin & Tonic Day s top značkami od Pernod Ricard Czech Republic

Ikonický koktejl Gin & Tonic slaví svůj den 19. října a Pernod Ricard Czech Republic při této příležitosti přináší tipy na ty nejlepší značky ginů ze svého portfolia spolu s doporučením na koktejly. Sáhněte po osvědčené klasice, jakou je londýnský suchý typ ginu Beefeater, nově i v nealkoholické variantě, nebo zvolte superprémiový italský gin Malfy, německý gin Monkey 47 či ultraprémiový japonský KI NO BI. Ať už si osvěžující drink namícháte doma nebo si ho objednáte v oblíbeném baru, oslavte tento den ve velkém stylu – vychutnejte si samotný život, přátelství a radost z jednoduchých věcí, mezi které patří i sklenka dokonale vyváženého ginu s osvěžujícím tonikem. International Gin & Tonic Day je ideální příležitostí objevovat nové chutě, experimentovat s různými kombinacemi a nechat se inspirovat světovými trendy v míchání koktejlů.

Rostlinné alternativy masa rozdělují Česko: Polovina zákazníků jim fandí, pětina je konzumuje pravidelně, odhalil průzkum

Češi mají maso rádi, čím dál víc z nich je ale ochotných vyzkoušet také jeho rostlinné alternativy. Uvedla tak téměř polovina dotázaných v exkluzivním průzkumu* společnosti Albert, zejména ženy a mladí lidé. Více než pětina spotřebitelů pak potraviny tohoto druhu již pravidelně konzumuje. Druhá polovina spotřebitelů je vůči rostlinným alternativám stále však skeptická.

Co navštívit v Irsku kromě metropole Dublinu?

Ostrovní země Irsko nabízí velice zajímavá místa k návštěvě. Místní obyvatelé jsou známí svou přívětivostí, podnebí svou nevyzpytatelností a země je vyhlášená díky osobitému rázu přírody. Každý kdo do Irska zavítá určitě nemine Dublin. Zhruba šest set tisícová metropole láká turisty z celého světa a i díky přítomnému mezinárodnímu letišti ji žádný cizinec nemine. Země whiskey a vlkodavů však nabízí mnohá zajímavá místa, lákající k návštěvě. Pojďte na krátkou výpravu za některými z nich.

Firemní akce na jižní Moravě: 7 + 1 tip na oslnivý zážitek

Jižní Morava, to je synonymum slunečných dnů, cyklostezek mezi vinicemi, krásných památek, vinařských slavností, jiskřivého vína, skvělého jídla... prostě pohody. Je to ale i region, který nabízí nepřeberné možnosti pro firemní eventy, neotřelá místa pro akční teambuildingy a skvělé zázemí pro velké konference!

Cesta za pivem Karlovarským krajem

Dáváte přednost pivu před vínem? Zapomeňte na přetlakované vinné sklípky a vyrazte do Karlovarského kraje! Světlý, tmavý, filtr, nefiltr… Tady se meze nekladou. V Karlovarském kraji totiž najdete celou řadu pivovarů, od historických kolosů s letitou tradicí až po malé rodinné podniky s neotřelými pivními kreacemi. Vydejte se na degustační pivní výpravu a zjistěte, kde vám orosená třetinka zachutná nejvíc.

Konferenční prostory Columna: Kde se rodí úspěšné události

Hledáte ideální místo pro vaši příští akci? Vítejte v Columna! Tyto konferenční prostory nabízí fle- xibilitu a profesionalitu pro každou příležitost.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.