Podzimní dny sebou často přinášejí sychravé počasí a špatnou náladu, a je jen málo věcí, které dokážou negativní vnímání tohoto ročního období zlepšit – jednou z nich je dopřát si něco dobrého, třeba horkou kávu obohacenou o kapku lahodného aroma.
Pumpkin Spice Latté – podzim v hrníčku
Pumpkin Spice Latté se stalo symbolem podzimu díky dokonalé kombinaci skořice, zázvoru, hřebíčku a muškátového oříšku. Do receptu lze přidat i dýňové pyré pro autentičtější chuť, nicméně původní receptura tuto složku neobsahovala. Mnohé možná překvapí, že historie tohoto oblíbeného nápoje nemá hluboké kořeny. Tento trend k nám přišel z Ameriky. Pumpkin Spice Latté poprvé představila v roce 2003 známá americká kavárenská síť a od té doby se tato káva stala doslova podzimním hitem.
Je Pumpkin Spice Latté jen reklamní trik?
Pumpkin Spice Latté je známé po celém světě, ale jeho obliba nespočívá jen v promyšleném marketingu. Protože se jedná o sezónní příchuť dostupnou pouze na podzim, vytváří kolem sebe pocit výjimečnosti. Harmonická kombinace koření, kávy a sladké šlehačky zahřeje a rozvoní pochmurný den charakteristickou a známou vůní. Stejně jako jiné sezónní produkty přináší Pumpkin Spice Latté nostalgii a zvláštní atmosféru, kterou si lidé chtějí užít, dokud je možnost. Navíc samotná příprava tohoto nápoje je rituálem – šlehačka na vrcholu, jemné posypání kořením nebo kousky sušenek, a k tomu krásný hrneček.
Domácí dýňové nebo karamelové latté
Pokud se vám nechce do kavárny, můžete si dýňové latté snadno připravit doma. Velmi populární je i ve své ledové podobě. Na opravdu rychlé a snadné ledové dýňové latté budete potřeboval 2 lžíce dýňového pyré, 1 lžičku cukru a ½ lžičky směsi dýňového koření – skořice, zázvoru, hřebíčku a muškátového oříšku. Směs smíchejte s ledem a oblíbenou hotovou kávou, například plechovkou HELL ICE COFFEE Latte, a ozdobte šlehačkou.
Pokud vás dýňová příchuť neláká, máme pro vás recept na přípravu oblíbeného slaného karamelu. Budete potřebovat jen pět ingrediencí – 400 g cukru krupice, vodu, 180 g změklého másla, 240 ml smetany ke šlehání a lžičku soli. Celý proces tvorby karamelu však potřebuje čas, aby se všechny suroviny propojily, není tedy radno ho uspěchat. Domácím slaným karamelem si pak můžete ochutit horkou ale i ledovou kávu. Anebo, pokud na vaření zrovna nemáte náladu, sáhněte po ověřené pochoutce – ledové kávě HELL ICE COFFEE Salted Caramel. Stačí jen nalít do sklenice a přidat vanilkovou zmrzlinu nebo šlehačku.
Koření v nápojích jako recept na podzimní pohodu
V posledních letech získává na popularitě další nápoj, který vás možná překvapí – nejedná se totiž o kávu. Chai Latté je kombinací slazeného černého čaje s exotickým kořením – skořicí, kardamomem, zázvorem, hřebíčkem a černým pepřem a mlékem. Samotný čaj pochází z Indie, ale jeho obliba se rychle rozšířila po celém světě a byla přetvořena do různých podob, včetně Chai Latté nebo Dirty Chai.
Chai Latté vzniká spojením teplého vyšlehaného mléka, koření a koncentrovaného černého čaje, jehož výsledkem je krémový kořeněný nápoj. Hlavní rozdíl mezi Chai Latté a Drity Chai spočívá v přidání shotu espressa do Dirty Chai, čímž nápoj získá silnou kávovou chuť, kterou perfektně doplňuje exotické koření. Obě varianty si navíc můžete vychutnat i ve studené podobě.
O společnosti HELL ENERGY
Společnost HELL ENERGY založená v Maďarsku v roce 2006 je v současné době jednou z nejrychleji se rozvíjejících FMCG značek. Během pouhých čtyř let se stala lídrem na maďarském trhu a expandovala do dalších zemí světa, zejména v Evropě a Asii. Momentálně je dostupná na více než 60 trzích, v několika z nich je uznaným lídrem ve svém segmentu. Za úspěchem HELL ENERGY stojí vynikající kvalita, příznivá cena, široká dostupnost a prvotřídní marketingové aktivity. Společnost je jedinečným hráčem na poli výroby energetických nápojů a jako jediná na světě může říct, že je lídrem tohoto odvětví hned v několika zemích. Je rovněž vlastníkem ultramoderní plnírny a továrny na hliníkové nápojové plechovky, což jí dává bezkonkurenční celosvětovou strategickou pozici.