18. září 2024, svátek má Kryštof
Podzim chutná i na kole!

Podzim chutná i na kole!

Bratislavský region nabízí bohatý výběr turistických tras, tradičních událostí a festivalů, které přitahují návštěvníky z celého světa. Pokud hledáte dobrodružství, kulturu nebo gastronomické zážitky, máme pro vás přímo dokonalé tipy.

variant.jpg

EuroVelo 13: Stezka železné opony
EuroVelo 13, známá také jako Stezka železné opony, je cyklotrasa dlouhá 10 400 km, která sleduje bývalou neproniknutelnou hranici mezi západní a východní Evropou. Tato cesta, vedoucí od Barentsova moře až po Černé moře, prochází 20 zeměmi a je nejdelší trasou sítě EuroVelo.

V Bratislavském regionu pokrývá EuroVelo 13 úsek dlouhý 90 km a prochází malebnými oblastmi podél řek Morava a Dunaj. Na trase objevíte různé zajímavosti, od historického hradu Devín a paleontologické lokality Sandberg až po okouzlující vesničky v Záhoří a síť bunkrů z doby před druhou světovou válkou.

Výhodou slovenského úseku je, že téměř celý vede po samostatných cestách bez automobilové dopravy, jako jsou hráze a bývalé vojenské cesty. Trasa je rovná a vede po asfaltovém povrchu, což ji činí ideální pro všechny věkové skupiny a cyklistické úrovně. Celá trasa je dobře značená jako červená cyklotrasa, což usnadňuje její sledování a spojování s dalšími cykloturistickými trasami v regionu.

cyklomost-vysomarch.jpeg

Slovenský Grob: Království husaciny
Obec Slovenský Grob je známá svými rodinnými restauracemi, kde můžete ochutnat vyhlášenou husacinu. S příchodem podzimu se otevírají útulné dvory těchto restaurací, kde můžete spojit gastronomický zážitek s poznáváním místních zajímavostí. Slovenský Grob si vysloužil přezdívku „Království husaciny“ díky tradičním receptům a pohostinnosti místních obyvatel.

husa1.jpg

Modranské vinobranie 2024
Tradiční oberačkové slavnosti v Modre, známé jako Modranské vinobranie, se letos uskuteční od 6. do 8. září 2024. Akce nabídne bohatý kulturní program, který zahrnuje koncerty, ukázky lisování hroznů a ochutnávku burčáků, moštů, mladých vín a starších ročníků. Návštěvníci si také mohou užít ukázky zapomenutých řemesel, hrnčířské workshopy, kreativní dílny a řemeslné trhy.

modranske-vinobranie-1.jpg

Pezinské vinobranie 2024
Oberačkové slavnosti v Pezinku jsou další událostí, kterou si milovníci vína a kultury nesmí nechat ujít. Akce nabízí pestrou směs vína, hudby, dobrého jídla, tance a setkání s přáteli. 

2023-09-24-11-17-40-vinobranie-1.jpg

Dni Zelá v Stupave 2024
Festival Dni Zelá v Stupave, který se letos uskuteční od 4. do 6. října, patří mezi největší na Záhoří, se zaměřuje na zachování tradic regionu, propagaci tradičního pěstování a zpracování zelí a prezentaci místních souborů a sdružení. Součástí festivalu je i řemeslnický jarmark a výstava ovoce a zeleniny nazvaná „Úroda“. Pro návštěvníky je připravena také soutěž ve vaření zelňačky „My varíme ze zelá“. Festival nabízí bohatý kulturní program pro všechny věkové kategorie, který zahrnuje množství atrakcí, gastronomické variace regionálních jídel a živé koncerty. 

Objevte slovenské pivovary
Bratislava a její okolí nabízí jedinečnou příležitost pro všechny milovníky piva a kvalitní gastronomie.  K návštěvě vás zvou četné pivovary, každý s vlastní historií a zvláštním přístupem k výrobě piva.

bratislavaregion.travel

brat-1-1.jpg

 

ČTĚTE DÁLE

Firemní akce na jižní Moravě: 7 + 1 tip na oslnivý zážitek

Jižní Morava, to je synonymum slunečných dnů, cyklostezek mezi vinicemi, krásných památek, vinařských slavností, jiskřivého vína, skvělého jídla... prostě pohody. Je to ale i region, který nabízí nepřeberné možnosti pro firemní eventy, neotřelá místa pro akční teambuildingy a skvělé zázemí pro velké konference!

Firemní akce v srdci Krkonoš: objevte Grund Resort

Sehnat prostor s kvalitním zázemím, cateringem a dostatečnou ubytovací kapacitou může být náročné, Grund Resort Golf & Ski v Mladých Bukách v Krkonoších nezklame - na firemní akce se zde specializují a vyjdou vám vstříc ve všech ohledech.

6 DŮVODŮ, proč si udělat výlet do Bratislavy

Objevte kouzlo města na Dunaji, nadchněte se pro jeho historii, zažijte skvělou atmosféru a ochutnejte jeho různorodost. Dopřejte si 72 hodinový výlet plný zážitků v městě, kde je všechno na skok.

„THE UNIVERSE OF JOHN WILLIAMS“ Strhující melodie legendy filmové hudby exkluzivně v pražském O2 universu. Jedinečná originální show poprvé v ČR!

Jedinečná show „The Universe of John Williams“ v podání The City of Prague Philharmonic Orchestra s hostujícím dirigentem Petem Harrisonem skládá hold nejslavnějšímu skladateli filmové hudby všech dob, držiteli pěti Oscarů. Hudba Johna Williamse, vepsaná do srdce každého filmového fanouška, ožije výpravnými projekcemi, komentáři „ze zákulisí“ vzniku kultovních melodií, a také velkolepou světelnou show už 7. prosince v pražském O2 universu.

Světelný zábavní park Winter Wonderland se vrací – nový a ještě lepší!

Světelný zábavní park Winter Wonderland se vrací do pražských Letňan. Přináší více než 200 nových světelných instalací inspirovaných pohádkovými a fantasy příběhy, přidá také další, ještě větší zábavné a adrenalinové atrakce. Všechny venkovní atrakce a světelné instalace jsou v ceně základní vstupenky. Winter Wonderland otevírá v pátek 18. 10. 2024.

Cesta za pivem Karlovarským krajem

Dáváte přednost pivu před vínem? Zapomeňte na přetlakované vinné sklípky a vyrazte do Karlovarského kraje! Světlý, tmavý, filtr, nefiltr… Tady se meze nekladou. V Karlovarském kraji totiž najdete celou řadu pivovarů, od historických kolosů s letitou tradicí až po malé rodinné podniky s neotřelými pivními kreacemi. Vydejte se na degustační pivní výpravu a zjistěte, kde vám orosená třetinka zachutná nejvíc.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.