Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
1. července 2024, svátek má Jaroslava
Paleta zážitků v Libereckém kraji

Paleta zážitků v Libereckém kraji

Liberecký kraj láká milovníky aktivní dovolené svou rozmanitostí a přírodní krásou. Od horských štítů až po malebná jezera, tato oblast nabízí nezapomenutelné zážitky pro každého dobrodruha. Připravte se na dobrodružství, které vás zavede k nám na sever.

photopick-57098-1280-celikovsky-jan.jpg

Co je typické pro Jizerské hory? Rozhledny. A právě těch je tady opravdu nejvíce. Kamenné, železné, dřevěné, historické i novodobé. Různých stáří, výšek i jmen zvučných architektů. Jedna z těch nejnovějších se nachází nedaleko známého Tanvaldského Špičáku a jmenuje se Špička. Svým tvarem připomíná závodní bob a odkazuje na tuto tradici s tím to místem spojeným – závoděním na bobech. Rozhledna pochází z dílny architektonického studia Mjölk a je opravdu unikátní.

Pojizerský Pacifik – originální trať, jejíž koleje se jako ozdobná stuha již po století vinou západními Krkonošemi. Vyrazte po kolejích vstříc nevšedním zážitkům. Během letních měsíců trať ožívá, a to především o víkendech. Využijte speciální jízdy parním a motorovým vlakem, naplánujte dobrodružné výlety po Krkonoších, nechte se provést unikátním martinickým nádražím, které je vyhlášeno kulturní památkou. Třeba potkáte i samotného hraběte Harracha...

photopick-59613-1280-chmela-mira.jpg

Český ráj - romantické skalnaté údolí plné zámků a hradů. Navštivte spolu s námi Besedické nebo Příhrazské skály kde se můžete vydat na pěší túru mezi pískovcovými skalami až k vyhlídkám s nádhernými výhledy do okolí. Milovníci zámeckých příběhů uvítají návštěvu zámku Hrubý Rohozec u Turnova nebo zámku Sychrov, který láká nejen na originální řezbářskou výzdobu, ale i na nádherný park s Oranžerií, kde se nachází kavárna.

Užijte si také vodní radovánky na oblíbeném letním rekreačním středisku Máchově jezeře. To láká ročně stovky turistů a milovníků vodních sportu. Vypůjčte si paddleboard a projděte se po hladině jezera, nebo si vyzkoušejte windsurfing či kitesurfing. Pro rodiny s dětmi či jen s přáteli je ideální volbou odpočinek na pláži s možností koupání a grilování. A určitě si nenechte ujít plavbu po Máchově jezeře.

Do fascinující tradice skla se můžete ponořit galerii Pačinek Glass. V tomto areálu nenahlédnete pouze pod pokličku tradiční hutní práce, kterou tu zde můžete sledovat z blízka, ale také na brusírnu, prodejní galerii moderního skla a jedinečnou Křišťálovou zahradu. Tato zahrada je svým návštěvníkům přístupná ve dne i v noci a nabízí jedinečné pohledy na rostliny a skleněné uměné, které se v ní propojují.

photopick-87665-1280-jiri-cejka.jpg

Další tipy na výlety na vás čekají na našich webových stránkách www.liberecky-kraj.cz. Najdete nás i na sociálních sítích jako REGION LIBEREC, kde s vámi pravidelně sdílíme novinky ze světa dění v Libereckém kraji. Těšíme se na vaší návštěvu.

ČTĚTE DÁLE

Jedinečná expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience slaví 1. rok od svého otevření. Dostala se mezi 5 nejnavštěvovanějších turistických atrakcí v Praze

Interaktivní audiovizuální expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience, kde příběh proslulého plzeňského piva ožívá zcela unikátním způsobem, slaví rok od svého otevření v historické budově Václavského náměstí. Expozici si během prvního roku prohlédly stovky tisíc návštěvníků a budova plná zážitků se stala jednou z 5 nejnavštěvovanějších turistických atrakcí v Praze.

Last minute dovolená 2024: Poznejte Turecko a prožijte nezapomenutelné okamžiky

Hledáte inspiraci na pohodovou dovolenou pro celou vaši rodinu, partu přátel nebo pro vás samotné? Již nemusíte! Last minute Turecko 2024 představuje ten nejlepší způsob, jak si užít letošní léto naplno, dopřát si trochu slunce i zasloužený odpočinek. Objevte last minute zájezdy TUI a vyrazte za dobrodružstvím klidně hned zítra! Last minute nabídka na vás již čeká.

Oslavte konec školního roku v Majalandu s polovičním vstupným a novými venkovními atrakcemi

Blíží se konec školního roku a děti už netrpělivě čekají na vysvědčení. Co může být lepší odměnou za jejich celoroční úsilí než den plný zábavy a dobrodružství? Přijďte oslavit závěr školního roku do zábavního parku Majaland v outletovém centru POP Airport v Tuchoměřicích u Prahy, který pro vás připravil speciální akci.

Turistická oblast Vysočina West

Přijeďte do turistické oblasti v severozápadní části Vysočiny, která spojuje Pelhřimovsko a Havlíčkobrodsko v dynamickou turistickou destinaci.

Healing Festival 2024: Vzestup draka - Nezapomenutelná dovolená s obrovským přesahem do běžného života.

Připrav se na životní zážitek! Healing Festival se koná v zámecké zahradě ve Světlé nad Sázavou od 7. do 11. srpna a přináší nezapomenutelných pět dnů plných strhující hudby, extatického tance, ale i hlubokých workshopů, inspirativních přednášek a ceremonií.

Festival na pláži nabízí luxusní zážitek. Balaton Sound letos nabídne prodloužený program na hlavním pódiu i nové uspořádání areálu

Balaton Sound je již více než deset na festivalové mapě pevně usazen jako jeden z nejosobitějších elektronických festivalů v Evropě. Nejinak je tomu i letos, kdy program v čele s jedinečnými hvězdami jako Timmy Trumpet, Marshmello, Meduza, Paul Kalkbrenner, Maceo Plex, Adam Beyer nebo Amelie Lens doplňují nová nastupující jména djka Sama’ Abdulhadi, HoneyLuv, Juliet Fox, Estella nebo Henri Bergmann. Program celkem během 4 festivalových dní zahrnuje přes 300 programových položek na 9 hudebních scénách! Nejlepší party, kterou odstartovat léto se blíží!