16. září 2024, svátek má Ludmila
Oscarová hvězda Halle Berry v postapokalyptickém hororu Nikdy se nepouštěj! bojuje o přežití

Oscarová hvězda Halle Berry v postapokalyptickém hororu Nikdy se nepouštěj! bojuje o přežití

„Byla nebyla matka a její dva synové. A nic jim nemůže ublížit, pokud zůstanou spojení se svým domovem…“ Jenže co když se jednoho dne pouto přeruší? Zářivá hollywoodská superstar Halle Berry, držitelka Oscara, Emmy i Zlatého glóbu, se po letech vrací k hororovému žánru. Sama se označuje za opravdovou milovnici adrenalinu, ostatně i to byl jeden z důvodů, proč přijala nabídku zkušeného režiséra Alexandreho Aji (Hory mají oči, Zrcadla, Piraňa 3D, Kořist ad.). Mysteriózní thriller Nikdy se nepouštěj! od producentů seriálového hitu Stranger Things nebo filmu Příchozí vstoupí do českých kin 26. září.

nikdy-se-nepoustej-2.jpg

Halle Berry exceluje v roli svobodné matky, která po kolapsu světa žije se svými dvěma syny, dvojčaty, na opuštěné chatě kdesi uprostřed lesů. Tříčlennou rodinu sužuje samota, neustálý nedostatek jídla a strach. Zdejší lesy totiž ovládá neznámé zlo, kvůli němuž musí být při cestách z domu neustále připoutáni na dlouhé lano, jinak by je pohltilo. „Zlo tam venku je chytré. To lano je tvoje čára života. Nikdy ho nepouštěj!“ varuje matka své syny. Jenže jeden z chlapců začne pochybovat o tom, zda je zlo skutečné. V tu chvíli jsou pouta zpřetrhána a začíná děsivý, nelítostný boj o přežití.

„Ti kluci už deset let neopustili dům, ve kterém se narodili. Brala jsem to jako výzvu, jak asi probíhá mateřství v domě v lesích, kde nikdo jiný nežije?" podotkla Halle Berry v rozhovoru pro filmový magazín The Hollywood Reporter. Kvůli roli se naučila dovednosti nutné k přežití v divočině a další techniky pro maximální autenticitu hereckého výkonu. „Nebyla tam elektřina, žádné světlo, moje postava stahuje veverky z kůže a v lese jí syrové brouky a žáby. Tyto věci pro mě byly vážně divokou výzvou, ta snaha vytvořit nějakou realitu ve světě, který mi připadal tak cizí." Zároveň ale dodala, že při ztvárnění rolematky čerpala také z vlastních zkušeností: „Od chvíle, kdy jsem se před šestnácti lety stala matkou, mě hraní takových rolí moc baví. Tento film mi připomněl, že bych za ochranu svých dětí položila vlastní život.“

Halle Berry si v předchozích letech zahrála v hororech a thrillerech Gothika, Zločin z vášně, Neznámý svůdce, Temný příliv a Tísňová linka. A stejně tak Alexandre Aja má s tímto žánrem bohaté zkušenosti, režíroval například Noc s nabroušenoubřitvou, Hory mají oči, Zrcadla, Piraňu 3D nebo Kořist.O scénář k novince Nikdy se nepouštěj! se postarali Kevin Coughlin a Ryan Grassby. Syny hlavní hrdinky si zahráli PercyDaggs a Anthony B. Jenkins, v dalších rolích se objeví Matthew Kevin Anderson, Stephanie Lavigne, Mila Morgan, Christin Park a CadenceCompton.

ČTĚTE DÁLE

Firemní akce na jižní Moravě: 7 + 1 tip na oslnivý zážitek

Jižní Morava, to je synonymum slunečných dnů, cyklostezek mezi vinicemi, krásných památek, vinařských slavností, jiskřivého vína, skvělého jídla... prostě pohody. Je to ale i region, který nabízí nepřeberné možnosti pro firemní eventy, neotřelá místa pro akční teambuildingy a skvělé zázemí pro velké konference!

6 DŮVODŮ, proč si udělat výlet do Bratislavy

Objevte kouzlo města na Dunaji, nadchněte se pro jeho historii, zažijte skvělou atmosféru a ochutnejte jeho různorodost. Dopřejte si 72 hodinový výlet plný zážitků v městě, kde je všechno na skok.
Reklama
reklama

„THE UNIVERSE OF JOHN WILLIAMS“ Strhující melodie legendy filmové hudby exkluzivně v pražském O2 universu. Jedinečná originální show poprvé v ČR!

Jedinečná show „The Universe of John Williams“ v podání The City of Prague Philharmonic Orchestra s hostujícím dirigentem Petem Harrisonem skládá hold nejslavnějšímu skladateli filmové hudby všech dob, držiteli pěti Oscarů. Hudba Johna Williamse, vepsaná do srdce každého filmového fanouška, ožije výpravnými projekcemi, komentáři „ze zákulisí“ vzniku kultovních melodií, a také velkolepou světelnou show už 7. prosince v pražském O2 universu.

Světelný zábavní park Winter Wonderland se vrací – nový a ještě lepší!

Světelný zábavní park Winter Wonderland se vrací do pražských Letňan. Přináší více než 200 nových světelných instalací inspirovaných pohádkovými a fantasy příběhy, přidá také další, ještě větší zábavné a adrenalinové atrakce. Všechny venkovní atrakce a světelné instalace jsou v ceně základní vstupenky. Winter Wonderland otevírá v pátek 18. 10. 2024.

Zlín. Město unikátní funkcionalistické architektury

Existují místa, která jsou na pohled k nerozeznání. A pak je tady Zlín. Město, které vás překvapí svou jedinečností a unikátností. Projdete-li se jeho ulicemi, objevíte klenoty funkcionalistické architektury, stovky červených cihlových domků a rozsáhlý areál bývalých továren Baťa. Právě zde se začala psát kapitola průmyslové revoluce, vznikly nejmodernější továrny a unikátní koncept továrny v zahradách, který se stal vzorem pro celé město.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.