5. října 2024, svátek má Eliška
Objevujte túry v Dolním Rakousku:  V rytmu pěší turistiky

Objevujte túry v Dolním Rakousku: V rytmu pěší turistiky

Od padajících vodopádů a šumících potoků, které se vinou výraznými soutěskami, až po idylická horská jezera a říční krajiny: sílu vody lze cítit na turistických stezkách Dolního Rakouska. Ale nejen při pěší turistice můžeme čerpat z tohoto cenného zdroje. Kde energie vody proudí obzvlášť silně, ukazují objevitelské výpravy v Dolním Rakousku.

sw-lunzersee-dji-0203.jpgWaldviertel Tourismus, sommertage.com

V jižní části regionu Waldviertel leží síla přímo na cestě. Stačí ji jen posbírat. Kdo se ponoří do lesa Weinsberger Wald, narazí na mystickou energii – u kamenů, které již druidové využívali pro své rituály, a na jednom zcela výjimečném místě: soutěsce Ysperklamm s divokou a zároveň jemnou vodou. Její sílu využívá hostinská palírna Krenn spolu s plody a bylinami, které rostou podél cest, především ve svých mezinárodně oceňovaných ušlechtilých destilátech. „Je to zde velmi specifické, voda je železitá a měkká,“ říká mladý hostinský Lukas Krenn. „To je jeden z klíčových faktorů úspěchu našich destilátů, jejichž základním prvkem je voda.“

lm-la-fnl-19.jpgWaldviertel Tourismus, sommertage.com

Náš tip na výlet: Certifikovaná Druidova stezka vede skrz bouřící soutěsku Ysperklamm k tajemným silovým místům. Na vrcholu u kříže Kaltenbergkreuz se naskýtá spektakulární výhled na jižní Waldviertel. Kdo chce hluboko proniknout do historie soutěsky, měl by se vydat na cestu s průvodci přírody.

https://www.dolni-rakousko.info/objevujte-tury-waldviertel

gd-trailrunning-oetschergraeben.jpgWaldviertel Tourismus, sommertage.com

Na západě se tyčí tiché vrcholy. Mezi nimi se nachází Lunzer See, jediné přírodní jezero Dolního Rakouska. Na jihovýchodě je údolí protkané působivými soutěskami. V přírodním parku Ötscher-Tormäuer je cítit přítomnost vodního živlu; soutěsky Ötschers jsou místy s mimořádnou energií. Drsné skalní stěny a impozantní vodopády čekají na své objevení.

Nejvyšší v zemi je vodopád Trefflingfall, který padá více než 120 metrů do ledové řeky Erlauf. Na úpatí hory Gemeindealpe, jejíž náročný výstup je odměněn nádherným panoramatem, se nachází tyrkysové jezero Erlaufsee. Perfektní místo, kde se po túře ponořit do vody nebo relaxovat na projížďce lodí.

trefflingfall-c-weinfranz-2.JPGWaldviertel Tourismus, sommertage.com

Náš tip na výlet: Jako kdysi dřevorubci můžete prozkoumat soutěsky Ötschers na různě náročných stezkách, mostech a lávkách s výchozím bodem u základny Ötscher-Basis Wienerbruck. Co byste však měli na cestě opomenout, zjistíte během vedené procházky po jedovatých rostlinách přírodním parkem Ötscher-Tormäuer.

https://www.dolni-rakousko.info/objevujte-hory-mostviertel

 

 

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Co navštívit v Irsku kromě metropole Dublinu?

Ostrovní země Irsko nabízí velice zajímavá místa k návštěvě. Místní obyvatelé jsou známí svou přívětivostí, podnebí svou nevyzpytatelností a země je vyhlášená díky osobitému rázu přírody. Každý kdo do Irska zavítá určitě nemine Dublin. Zhruba šest set tisícová metropole láká turisty z celého světa a i díky přítomnému mezinárodnímu letišti ji žádný cizinec nemine. Země whiskey a vlkodavů však nabízí mnohá zajímavá místa, lákající k návštěvě. Pojďte na krátkou výpravu za některými z nich.

Horský hotel Brans. Perfektní místo pro firemní akce.

V srdci podmanivé krajiny Jeseníků naleznete nejlepší místo pro teambuildingové, školící či jakékoliv společenské akce.

Hotel Savannah: Okouzlující prostředí jižní Moravy nabízí nerušený klid i jedinečnou atmosféru pro práci.

Hotel Savannah se nachází nedaleko historického města Znojma. Široká nabídka služeb zaručí, že se zde budete cítit komfortně ať už pořádáte školení, konferenci nebo teambuilding.

Firemní akce na jižní Moravě: 7 + 1 tip na oslnivý zážitek

Jižní Morava, to je synonymum slunečných dnů, cyklostezek mezi vinicemi, krásných památek, vinařských slavností, jiskřivého vína, skvělého jídla... prostě pohody. Je to ale i region, který nabízí nepřeberné možnosti pro firemní eventy, neotřelá místa pro akční teambuildingy a skvělé zázemí pro velké konference!

Firemní akce v srdci Krkonoš: objevte Grund Resort

Sehnat prostor s kvalitním zázemím, cateringem a dostatečnou ubytovací kapacitou může být náročné, Grund Resort Golf & Ski v Mladých Bukách v Krkonoších nezklame - na firemní akce se zde specializují a vyjdou vám vstříc ve všech ohledech.

6 DŮVODŮ, proč si udělat výlet do Bratislavy

Objevte kouzlo města na Dunaji, nadchněte se pro jeho historii, zažijte skvělou atmosféru a ochutnejte jeho různorodost. Dopřejte si 72 hodinový výlet plný zážitků v městě, kde je všechno na skok.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.