30. ledna 2025, svátek má Robin
Nejlepší neapolskou pizzu v Praze servírují v restauraci Rossopomodoro

Nejlepší neapolskou pizzu v Praze servírují v restauraci Rossopomodoro

Snad každý, kdo někdy jedl pravou neapolskou pizzu, nenávratně propadl jejímu kouzlu. Neapolská pizza se totiž od ostatních variant liší nejen ingrediencemi, ale i způsobem přípravy a pečením, což je znát ve výsledné, neodolatelné chuti. Autentický zážitek ze setkání s nefalšovanou neapolskou pizzou je dostupný i v Praze – ve vyhlášené italské restauraci Rossopomodoro, která sídlí na Vinohradech v Krkonošské ulici.

pizzar.jpg

„Zatímco klasická pizza, jak ji známe v mnoha zemích, má obvykle silnější a hutnější těsto, neapolská pizza se vyznačuje tenkým, jemným a lehce nadýchaným těstem. Právě těsto je jedním z jejích tajemství – kyne dlouho, často 24 až 48 hodin, což mu dává správnou texturu, lehkost, jemnost a chutnost. Důležitým rozdílem je také to, že neapolská pizza není přetížená ingrediencemi, tradičně je připravována jednoduše, jen s několika kvalitními ingrediencemi, jako jsou čerstvá rajčata San Marzano, mozzarella di Bufala a extra panenský olivový olej,“ vysvětluje Alberto Lagorio, majitel Rossopomodoro.

To, zda těsto bylo dobře připravené a má správnou konzistenci, se pozná mimo jiné také podle křupavých, ale zároveň měkkých a nadýchaných okrajů, které mohou mít občas i černé bubliny. Ty vzniknou během pečení ve velmi horké peci, která způsobí, že těsto na okrajích lehce zkaramelizuje. 

A ještě tip na závěr: Neapolskou pizzu je nejlepší jíst rukama, přesně tak to doporučují i v pražské restauraci Rossopomodoro.  „Díky tenkému těstu je neapolská pizza snadno složitelná, což umožňuje pohodlné držení při jejím konzumování a náležité vychutnání. V každém soustu pak ucítíte nejen chuť kvalitních surovin, které dovážíme přímo z Neapole a okolí Vesuvu, ale i kouzlo tradice a vášeň, s níž vše v Rossopomodoro připravujeme,“ potvrzuje zdejší pizzař Andrea Carbone.

pizzar2.jpg

Restaurace Rossopomodoro je místem, kde znají tajemství pravé italské kuchyně. Ke zdejším ikonickým pokrmům patří pizza Margherita a v menu nechybí ani další tradiční italské pokrmy, jako jsou krémové těstoviny, gnocchi či čerstvé saláty. První restaurace Rossopomodoro vznikla v roce 1998 v Neapoli, postupně se otevřelo dalších 60 podniků po celé Itálii. Dnes si díky Rossopomodoro mohou nefalšovanou neapolskou pizzu či spaghetti dopřát lidé v mnoha zemích, včetně České republiky. Buon Appetito!

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

NICE TO FIT YOU. Krabičky, co Vám sednou!

Pražané (a lidé žijící v okolí hlavního města) se od roku 2023 mohou stravovat díky značce Nice To Fit You. Napsat však, že se jedná o krabičkovou dietu, by nebylo úplně přesné. Ano, je to jídlo, které klienti dostávají domů nebo do práce v krabičkách. Nice To Fit You je však od běžných krabičkových diet dost odlišné. O tom, v čem je toto stravování jiné, jsme si povídali se šéfem marketingu Petrem Podlešákem.

Oslavte den svatého Valentýna ve Foyer Café

Nová historická kavárna na Hlavním nádraží Foyer Café vás zve na nezapomenutelný Valentýnský večer. Přijďte si užít živou hudbu v nově zrekonstruovaných secesních kulisách, které vás okouzlí svými 16 metrovými stropy a jedinečnou atmosférou. Pozorování odjíždějících vlaků v obklopení designu Art Nouveau dodává místu romantický nádech a jedinečný zážitek.

CHARLESTON: PRAŽSKÁ KLASIKA, KTERÁ JE TU S NÁMI JIŽ NESKUTEČNÝCH 30 LET

Charleston, legendární podnik v srdci Karlína, oslavuje letos úctyhodných 30 let své existence. Restaurace, která svým věrným odkazem třicátých let okouzluje hosty již po tři dekády, je mnohem víc než jen gastronomickým zážitkem. Je to návrat do staré Prahy, kdy měl každý podnik svou tvář a zákazník se v něm mohl cítit jako doma.

Seven vodka – nová značka vodky přichází na český trh

Na český trh vstupuje litevská vodka Seven. Tato delikátní, jemná a čistá vodka přináší jedinečný chuťový zážitek. Seven vodka slibuje výjimečnost v každém doušku.

Farmářská tržiště Náplavka a Kubáň zahajují novou sezonu. Oba trhy odstartují 1. února

Prvním pražským farmářským trhem pod širým nebem, který v letošním roce přivítal zákazníky už v polovině ledna, byl Heřmaňák. Ten je otevřen pravidelně každou sobotu na Řezáčově náměstí v Praze 7. V sobotu 1. února se k němu přidají hned dva další – farmářský trh Náplavka v Praze 2 a farmářský trh Kubáň v Praze 10.

Konferenční prostory Columna: Kde se rodí úspěšné události

Hledáte ideální místo pro vaši příští akci? Vítejte v Columna! Tyto konferenční prostory nabízí fle- xibilitu a profesionalitu pro každou příležitost.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.