19. září 2024, svátek má Zita
Na vlně kultury v Českých Budějovicích

Na vlně kultury v Českých Budějovicích

Léto v Českých Budějovicích bude nabité nevšedními zážitky a kulturními lákadly. Toto pulzující jihočeské město každoročně ožívá řadou festivalů, koncertů, sportovních událostí a dalších pestrých akcí.

dsc-0360.jpg

Budějovice však mají co nabídnout i mimo bohatou kulturní scénu. Místní kavárny a restaurace vás okouzlí neopakovatelnou atmosférou a kulinářskými zážitky. Ať už dáváte přednost tradiční kuchyni či moderním gastronomickým trendům, v místních podnicích rozhodně najdete to pravé.

dsc-1269.jpg

Pokud toužíte po aktivním vyžití, ani to v Budějovicích není problém. Díky řekám Vltavě a Malši protékajícím centrem města se můžete vydat na projížďku po vodních cestách. Vypůjčte si paddleboardči šlapadlo,nebo se svěřte do rukou zkušených lodníků na výletní lodi a vydejte se na vyhlídkovou plavbu, během níž spatříte město z nezapomenutelné perspektivy.

photopick-72720-original-ig-tntjukebox-pavel-balek.jpeg

Vyrazte za zážitky do Českých Budějovic, hlavního města kultury pro rok 2028!

TIP:
Pravidelné prohlídky města s průvodcem
Od června do září můžete navíc každou sobotu od 14 hodin poznat historii města, významné památky i malebná zákoutí zblízka. Vstupné je symbolické 100 Kč. Rezervace předem nutná. Více informací na tel 386 801 413 nebo www.cbsystem.cz

photopick-161798-original-to-budejovicko.jpg

Program akcí:

1.6. – 28.9. Prohlídka města České Budějovice s průvodcem

Komentovaná prohlídka historického centra

17. 6. — 30. 9. Umění ve městě

17. ročník venkovní výstavy uměleckých děl profesionálních sochařů

1.— 6. 7 Múzy na vodě

Tradiční hudební festival na vodní hladině

9. 7. — 22. 8. Radniční léto

Pohádková a hudební představení na radničním nádvoří

16. 7. — 22. 8.Hudební večery na náměstí

Série koncertů na náměstí pod širým nebem

19. – 20.7. Sláva pivu!

Pivní festival v Budějovickém Budvaru

25. – 28.7. Jihočeský jazzový festival

Hvězdy jazzu pod lení oblohou

22.— 27. 8. Země Živitelka

Jubilejní 50. ročník mezinárodního agrosalonu

30.— 31. 8. Město lidem lidé městu

Oblíbený street festival pro celou rodinu

6. 9.South Bohemia Classic 2024

Přehlídka a závod automobilových veteránů

 

Změna programu vyhrazena. Více na www.budejce.cz

TURISTICKÉ INFORMAČNÍ CENTRUM
náměstí Přemysla Otakara II. 1/1
370 01 České Budějovice

Tel.: 386 801 413

Email: infocb@c-budejovice.cz

www.budejce.cz

ČTĚTE DÁLE

Firemní akce na jižní Moravě: 7 + 1 tip na oslnivý zážitek

Jižní Morava, to je synonymum slunečných dnů, cyklostezek mezi vinicemi, krásných památek, vinařských slavností, jiskřivého vína, skvělého jídla... prostě pohody. Je to ale i region, který nabízí nepřeberné možnosti pro firemní eventy, neotřelá místa pro akční teambuildingy a skvělé zázemí pro velké konference!

Firemní akce v srdci Krkonoš: objevte Grund Resort

Sehnat prostor s kvalitním zázemím, cateringem a dostatečnou ubytovací kapacitou může být náročné, Grund Resort Golf & Ski v Mladých Bukách v Krkonoších nezklame - na firemní akce se zde specializují a vyjdou vám vstříc ve všech ohledech.

6 DŮVODŮ, proč si udělat výlet do Bratislavy

Objevte kouzlo města na Dunaji, nadchněte se pro jeho historii, zažijte skvělou atmosféru a ochutnejte jeho různorodost. Dopřejte si 72 hodinový výlet plný zážitků v městě, kde je všechno na skok.

Cesta za pivem Karlovarským krajem

Dáváte přednost pivu před vínem? Zapomeňte na přetlakované vinné sklípky a vyrazte do Karlovarského kraje! Světlý, tmavý, filtr, nefiltr… Tady se meze nekladou. V Karlovarském kraji totiž najdete celou řadu pivovarů, od historických kolosů s letitou tradicí až po malé rodinné podniky s neotřelými pivními kreacemi. Vydejte se na degustační pivní výpravu a zjistěte, kde vám orosená třetinka zachutná nejvíc.

Zlín. Město unikátní funkcionalistické architektury

Existují místa, která jsou na pohled k nerozeznání. A pak je tady Zlín. Město, které vás překvapí svou jedinečností a unikátností. Projdete-li se jeho ulicemi, objevíte klenoty funkcionalistické architektury, stovky červených cihlových domků a rozsáhlý areál bývalých továren Baťa. Právě zde se začala psát kapitola průmyslové revoluce, vznikly nejmodernější továrny a unikátní koncept továrny v zahradách, který se stal vzorem pro celé město.

Exkluzivní firemní večírky v H&Hotels: Luxus, pohodlí a jedinečné zážitky! Svěřte se do rukou profesionálů

Firemní večírky nejsou jen obyčejnými společenskými událostmi. Jsou příležitostí poděkovat zaměstnancům, posílit týmové vztahy a utužit obchodní partnerství. Uspořádání takové akce může být náročné, ale s našimi doporučeními na místa v H&Hotels group se promění ve snadný úkol.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.