Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
2. července 2024, svátek má Patricie
Multižánrový festival pro celou rodinu KUKOKLI už posedmé oživí chátrající kostel

Multižánrový festival pro celou rodinu KUKOKLI už posedmé oživí chátrající kostel

KULUTRA, KOSTEL, KLID, LOUKA, GENIUS LOCI – to je multižánrový festival KUKOKLI. Jeho sedmý ročník o víkendu od 19. do 21. července oživí chátrající barokní kostel v Horním Vítkově u Liberce. KUKOKLI není jen o živém umění, ale i výjimečné architektuře a idylické okolní přírodě. KUKOKLI je také o snaze zpřístupnit mimořádně inspirativní prostor společným zážitkům, zachránit zapomenutý kostel a podpořit jeho opravu.

festival-kukokli-foto-vojtech-krunt-17-nahled.jpg

Program KUKOKLI 2024 se odehraje na scéně v beduínském stanu, pod širým nebem na louce u kostela i přímo v kostele. Zahrají a zazpívají legendární Prago Union & live band, Circus Brothers, Toot Ensamble – devět vynikajících muzikantů a žhavá instrumentální taneční hudba v jejich podání, čtveřice mladých hudebníků Branko´s Bridge, Marcel Gidote´s Holy Crab, čtyřčlenná kapela z Hradce Králové SERGE X, originální dívčí hudební uskupení HihiHahaholky, začínající popový zpěvák, který si říká QUIM, a hudební hosté ze sousedního Německa.

kukokli-joga-nahled.jpg

Divadelní část zahájí taneční site specific performance Picturam. Holektiv, fungující od roku 2016 ve složení Karolína Křížková, Eva Stará, Andrea Vykysalá, přiveze pouliční představení Letkyně – poetickou sondu do světa letectví, kde výšiny, lety a pády působí také jako analogie světa novocirkusového umělce. Shrex, fraškoidně absurdní konverzační komedie se Simonou Lewandowskou, Radkem Lajfrem a dalšími herci, se dotkne generačních témat Gen Z. S akrobatickým vystoupením na závěsném laně se po roce na festival vrátí Alžběta Tichá.

Součástí doprovodného programu bude ukulele workshop, zkrášlovací stánek, přednáška o historii kostela a jóga.

festival-kukokli-foto-vojtech-krunt-15-nahled.jpg

Za projektem s názvem KUKOKLI stojí Johana Urbanová a Miriam Macnerová Vilímová, které kostel v Horním Vítkově zaujal hned při první návštěvě před sedmi lety. Johana s Miriam od první chvíle tušily, že kostel Navštívení Panny Marie je kouzelným místem a že by ho rády zpřístupnily lidem skrze festival. Postupem času zjistily, že samy dvě na organizaci festivalu nestačí, a tak přibraly další členy týmu, ochotné a schopné mladé lidi. Společným velkým snem je uspořádat festival na více místech najednou a upozornit tak na špatný stav chátrajících kostelů, které mají potenciál se opět stát místem pro společná setkávání.

kukokli-586-nahled.jpg

„Jsem šťasná, že se kostel podaří oživit již posedmé a že se k nám vrací čím dál více nadšených návštěvníků, což je samozřejmě velká motivace,” říká Johana Urbanová a Miriam Macnerová Vilímová dodává: „I přestože je organizace KUKOKLI někdy náročná, tak mě každý rok naplní radostí vidět všechny ty úsměvy na tvářích.”

Festival KUKOKLI 2024 děkuje za podporu městu Chrastava, obci Horní Vítkov, Česko-německému fondu budoucnosti, Art2Friends a restauraci Červený Jelen.
Více informací na www.kukokli.cz

ČTĚTE DÁLE

Jedinečná expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience slaví 1. rok od svého otevření. Dostala se mezi 5 nejnavštěvovanějších turistických atrakcí v Praze

Interaktivní audiovizuální expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience, kde příběh proslulého plzeňského piva ožívá zcela unikátním způsobem, slaví rok od svého otevření v historické budově Václavského náměstí. Expozici si během prvního roku prohlédly stovky tisíc návštěvníků a budova plná zážitků se stala jednou z 5 nejnavštěvovanějších turistických atrakcí v Praze.

Extrémní skoky do vody a koncerty hudebních hvězd. Highjump oslaví 25 let

Je tomu už dvacet pět let, kdy se v lomu v Hřiměždicích u Příbrami uskutečnil první ročník závodů ve skocích do vody z extrémní výšky. Letos se výročí této akce uskuteční v termínu 2. až 3. srpna a organizátoři hlásí výjimečně zajímavý program. Do lomu opět zavítají skokani z celého světa, aby předvedli dechberoucí výkony při skocích z výšky až 30 metrů nad vodní hladinou.
Reklama
reklama

Křehkost intimních vztahů v působivé videoinstalaci, v Kunsthalle Praha vystavuje Ester Geislerová

Od 28. června je v Kunsthalle k vidění výstava Co jsme měli říct a neřekli. Ester Geislerová v ní jako vizuální umělkyně rozvíjí svůj dlouholetý zájem o romantické a intimní vztahy. V deseti krátkých filmech zkoumá možnosti a limity mezilidské komunikace. Představí se v nich i známé tváře jako Tomáš Jeřábek, Elizaveta Maximová nebo Luděk Sobota. Hravá kombinace terapie, humoru, herecké obratnosti a překvapení nabídne zážitek pro všechny, kdo hledají hloubku ve vlastních vztazích a zajímají je současné umělecké formy. Umělkyně se navíc vrací se na místo, kde před dvanácti lety prezentovala svou diplomovou práci pro Akademii výtvarných umění.

Last minute dovolená 2024: Poznejte Turecko a prožijte nezapomenutelné okamžiky

Hledáte inspiraci na pohodovou dovolenou pro celou vaši rodinu, partu přátel nebo pro vás samotné? Již nemusíte! Last minute Turecko 2024 představuje ten nejlepší způsob, jak si užít letošní léto naplno, dopřát si trochu slunce i zasloužený odpočinek. Objevte last minute zájezdy TUI a vyrazte za dobrodružstvím klidně hned zítra! Last minute nabídka na vás již čeká.

Oslavte konec školního roku v Majalandu s polovičním vstupným a novými venkovními atrakcemi

Blíží se konec školního roku a děti už netrpělivě čekají na vysvědčení. Co může být lepší odměnou za jejich celoroční úsilí než den plný zábavy a dobrodružství? Přijďte oslavit závěr školního roku do zábavního parku Majaland v outletovém centru POP Airport v Tuchoměřicích u Prahy, který pro vás připravil speciální akci.