18. října 2024, svátek má Lukáš
Kunovice se vrátí do zlatého věku letectví. Na přehlídce tam představí jedinečnou kolekci uniforem ČSA

Kunovice se vrátí do zlatého věku letectví. Na přehlídce tam představí jedinečnou kolekci uniforem ČSA

Letecké muzeum v Kunovicích bude v sobotu 20. 7. večer patřit fanynkám a fanouškům módy, uniforem a Československých aerolinií. V rámci jedinečné přehlídky nazvané "ČSA se vrací do Kunovic!" tam modelky a modelové předvedou historii této letecké společnosti zhmotněnou v dobových stejnokrojích palubního personálu.

dsc09254-hromadna-final.jpg

"Na své si jistě přijdou jak dámy, tak i pánové. Přehlídka bude doplněná například promítáním dobových materiálů i rozhovory s hosty. Zavzpomínáme také na období, kdy bylo Letiště Uherské Hradiště-Kunovice na letových trasách vnitrostátních linek ČSA. Věříme, že to bude zajímavé jak vizuálně, tak i obsahově," říká ředitel Leteckého muzea v Kunovicích Martin Hrabec.

To akci pořádá společně s projektem OK100, který připomíná nedávno uplynulé sté výročí ČSA a za nímž stojí letecký publicista a youtuber Rostislav Kopecký alias flyRosťa se svou manželkou Jiřinou Kopeckou Borkovou.

2-image-123650291.JPG

"Nedávno skončila naše výstava uniforem v prostorách Řízení letového prostoru v Praze. Rozhodli jsme se ale, že ještě než se mnohé z nich budou muset vrátit zpátky k majitelům, ukážeme je ve velkém stylu široké veřejnosti. Jde tak na dlouhou dobu o možná poslední příležitost je vidět takto všechny pohromadě," říká Kopecký.

"Projekt OK100 vznikl jako forma oslavy práce těch, kteří značku ČSA po desítky let poctivě budovali. Na projektu se výrazným způsobem podíleli bývalí zaměstnanci, jejich rodinní příslušníci a příznivci ČSA," vysvětlil dále Kopecký. V rámci projektu vznikla jak výstava uniforem, tak i například kniha Móda na palubách Československých aerolinií, která jejich historii mapuje.

"Celým večerem návštěvníky provedou zkušení moderátoři. Kromě přehlídky samotné, která je pod taktovkou Střední školy Strážnice, se návštěvníci můžou těšit také na noční prohlídku muzea s nasvícenými letadly či na slosování tomboly. Ale připraveného toho máme ještě víc," dodává pak k noci v muzeu Hrabec.

modelky-web-2.jpg

Akce odstartuje v 21 hodin. Vstupenky na ni, v ceně 300 korun, budou moci zájemci zakoupit v muzeu v den konání akce. Spolu se vstupenkou dostanou i lístek do tomboly.

www.muzeum-kunovice.cz

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

VYBRANÉ AKCE

ČTĚTE DÁLE

Historické letadlo z Kunovic se dočká původní podoby

Letecké muzeum v Kunovicích zahájilo náročné restaurování jednoho ze svých nejstarších letadel. „Jde o letoun C-11, cvičný vrtulový letoun z poloviny minulého století. Pro Kunovice jde o naprosto zásadní letadlo, protože právě s ním vstoupil zdejší letecký podnik do éry hromadné letecké výroby,“ vysvětluje ředitel muzea Martin Hrabec.

Svatomartinské slavnosti na náplavce Rašínova nábřeží nabídnou mladá i tichá vína a husí speciality

Přes 20 vinařů z Čech a Moravy, degustace svatomartinských vín, husí speciality a bohatý doprovodný program – takový bude 13. ročník festivalu mladých vín „Svatomartinské slavnosti a pečená husa“. Akce proběhne v sobotu 9. listopadu na náplavce Rašínova nábřeží v Praze 2 mezi železničním mostem na Výtoni a vyšehradskou skálou v blízkosti farmářského trhu Náplavka. Odstartuje symbolicky v 11 hodin a 11 minut

SPIRÁLA VZKŘÍŠENÍ NEBO MADISONSKÉ MOSTY

Multižánrový kulturní prostor Nová Spirála, dříve divadlo Spirála, přivítá už v říjnu tohoto roku po více než dvaceti letech opět své diváky. V prostorách pražského Výstaviště se otevřou brány budovy, která měla být ještě před pár lety zbourána, ale nyní nabídne celoročně bohatý program široké veřejnosti stejně jako možnost pronájmu technologicky špičkově vybavených prostor bez limitu pro záměr akce.

ZOO JIHLAVA: PODZIM PLNÝ DOBRODRUŽSTVÍ A POZNÁN

Podzimní dny jsou jako stvořené pro návštěvu Zoo Jihlava, jednoho z největších lákadel Vysočiny. V srdci malebné krajiny na vás čeká oáza plná exotických zvířat, která potěší nejen děti, ale i dospělé.

Hotel Podlesí a Pohádková vesnička se nachází v malebné části Vysočiny nedaleko Nového Města na Moravě

Hotel Podlesí a Pohádková vesnička se nachází v malebné části Vysočiny nedaleko Nového Města na Moravě. Netradiční resort nabízí širokou škálu služeb: ubytování v moderních hotelových pokojích, originálních pohádkových apartmánech a stylových plně vybavených chaloupkách.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.