19. září 2024, svátek má Zita
Firemní akce na jižní Moravě: 7 + 1 tip na oslnivý zážitek

Firemní akce na jižní Moravě: 7 + 1 tip na oslnivý zážitek

Jižní Morava, to je synonymum slunečných dnů, cyklostezek mezi vinicemi, krásných památek, vinařských slavností, jiskřivého vína, skvělého jídla... prostě pohody. Je to ale i region, který nabízí nepřeberné možnosti pro firemní eventy, neotřelá místa pro akční teambuildingy a skvělé zázemí pro velké konference!

photopick-91384-original-centrala-cestovniho-ruchu-jizni-morava.jpgFoto: JCCR

Co hledat a neztratit se v nabídce? Servírujeme vám to nejlepší z ověřených venues a aktivit, rozdělené tematicky do 7 kategorií.

Tradiční
Folklor, hudba a živé tradice. Chcete zažít nefalšovanou hodovou zábavu, vidět přehlídku slováckých krojů a muzik nebo si dopřát degustaci v tradičním vinném sklepě za tónů houslí a cimbálu? Můžete uspořádat workshop modrotisku nebo malování slováckých ornamentů či pozvat tým k souboji v hospodářském sedmiboji. 

1-tradicni.jpgfoto: Bukovanský mlýn

Gastronomické
Na dobrém jídle si dáváme záležet. Hvězdou jihomoravské gastronomie je restaurace Essens v areálu Hraničního zámečku. Lokální suroviny, poctivý přístup, originální postupy a kouzelné prostředí rozehrávají symfonie chutí, po kterých už se pomalu poohlíží i michelinští komisaři. Na gastronomické akce se zaměřuje také vinařství Spielberg v Archlebově. Zážitkové večeře, které snoubí vymazlené pokrmy se špičkovým vínem, jsou velmi oblíbené a vyplatí se sledovat plánované akce. Milovníkům piva doporučíme hotel Sladovna v Černé hoře. Jak název napovídá, jde o pivovar, kde se krom gastronomického zážitku postarají i o organizaci vašeho eventu od A po Z. 

2-gastronomicke.jpgFoto: Restaurant Essens v Hraničním zámečku

Vinařské 
Téma, které na jižní Moravě prostě nemůžeme opomenout. Jak ho ale správně uchopit a povýšit na unikátní zážitek, který dokreslí vaši akci? Zařídíme pro váš tým slepou degustaci, vinařské casino nebo si na den vyzkoušíte práci vinaře. Zamířit také můžete přímo do hlavního města vína. Ve Valticích se ubytujte v zámeckém hotelu Anton Florian a do Salonu vín - místa, kde ochutnáte stovku nejlepších českých a moravských vín - to máte doslova pár kroků. Dokonalou akci pro vás přímo v sídle vinařství v Lednici  nebo ve Valtickém podzemí připraví Vinařství Amonit. Přímo v názvu má vinné reálie také krásný hotel Ryzlink v Mikulově či tematicky rekonstruovaná Art Wine hall v Kurdějově.

photopick-91469-original-centrala-cestovniho-ruchu-jizni-morava.jpgFoto: Vinobraní

Adrenalinové
I pro tým se sportovním duchem něco máme! Oblíbená je výzva v podobě speleoferraty v Moravském krasu, týmové hry v zábavním parku Permonium či adrenalinová trasa ve Znojemském podzemí.

photopick-41097-3508-oldrich-hrb.jpgFoto: Znojemské podzemí

Netradiční 
Překvapte hosty něčím nečekaným! Uspořádejte koncert v jeskyni, zvolte velkolepé kulisy slavného slavkovského zámku, inspirujte se v Bylinkovém ráji Sonnentor nebo si k místu konání akce nechejte přistavit kamion FabLab nacpaný technologickými vychytávkami.

5-netradicni-fablab.jpgFoto: FabLab

Aktivní & wellness
Připravujete akci pro tým aktivních lidí? Výběr je na vás: turistika, vodní sporty, lezecké stěny, singletraily a více než 1200 kilometrů vinařských cyklostezek. Perfektním výchozím bodem pro cykloturistiku jsou Hustopeče a pohodlný Wine wellness hotel Amande. Po najetých kilometrech večer oceníte oddych v sauně nebo na masáži. Top relaxační zážitky čekají také ve dvou hotelech nad brněnskou přehradou: Maximus resort a hotel Atlantis nabízejí jak široké možnosti pro pracovní setkání a eventy, tak pro odpočinek těla i ducha. Krásnou přírodu Moravského krasu nejlíp objevíte z pohodlného hotelu OREA Panorama Resort. A co takhle teambuilding na golfovém greenu? Zdokonalíte se v odpalech, utužíte tým a užijete si krásného prostředí, které nabízí Resort Kaskáda či Golf & Ski Resort Kořenec.

6-aktivni-a-wellness.jpgFoto:  CzechTourism

Poznej Brno
O Brně koluje spousta jadrných vtípků, ale kdo moravskou metropoli jednou opravdu navštívil, už si z něj legraci dělat nebude. Spíš bude brzy plánovat další výlet. Začneme vyhlášenou kavárenskou scénou. Dávno neplatí, že mekkou dobré kávy je Vídeň. Milovníci výběrovky dnes míří do Brna a my vám dáme tipy na ty nejlepší kavárny i na zážitkové prohlídky pražíren a cuppingové ochutnávky. Podobný příběh píší brněnské bary, zhusta oceněné cenami. Super Panda circus, Bar, který neexistuje, Slast, .. určitě jste o nich už slyšeli a teď zbývá zažít je na vlastní kůži. Tour de bar je oblíbenou aktivitou na závěr pracovního nebo kongresového dne v Brně. Za uměním vyrazte do Moravské galerie nebo Umělecko-průmyslového muzea, navštivte brněnské podzemí, rozhlédněte se z majestátního Špilberku a nevynechejte výlet lodí po Brněnské přehradě. Skvělé zázemí pro relax i firemní akce najdete v hotelech, za které ručíme. Několik tipů: Barceló Brno Palace, Hotel Continental, eFi Palace hotel, Avanti nebo OREA Santon přímo u přehrady.  

photopick-91374-original-centrala-cestovniho-ruchu-jizni-morava.jpgFoto: JCCR

Vánoční 
Brněnské Vánoce jsou pojmem a letos budou ještě velkolepější. Mezinárodní porota totiž Brno zvolila Hlavním městem Vánoc a to je závazek, kterému bude chtít Brno dostát. Po celé adventní období to bude v ulicích města žít autentickými trhy a bohatým programem. Co tak v Brně uspořádat vánoční večírek a užít si jiskřivou atmosféru naplno? 

8-vanocni.jpgFoto: Město Brno

Více inspirace najdete na brnoconvention.cz

ČTĚTE DÁLE

Firemní akce v srdci Krkonoš: objevte Grund Resort

Sehnat prostor s kvalitním zázemím, cateringem a dostatečnou ubytovací kapacitou může být náročné, Grund Resort Golf & Ski v Mladých Bukách v Krkonoších nezklame - na firemní akce se zde specializují a vyjdou vám vstříc ve všech ohledech.

6 DŮVODŮ, proč si udělat výlet do Bratislavy

Objevte kouzlo města na Dunaji, nadchněte se pro jeho historii, zažijte skvělou atmosféru a ochutnejte jeho různorodost. Dopřejte si 72 hodinový výlet plný zážitků v městě, kde je všechno na skok.

„THE UNIVERSE OF JOHN WILLIAMS“ Strhující melodie legendy filmové hudby exkluzivně v pražském O2 universu. Jedinečná originální show poprvé v ČR!

Jedinečná show „The Universe of John Williams“ v podání The City of Prague Philharmonic Orchestra s hostujícím dirigentem Petem Harrisonem skládá hold nejslavnějšímu skladateli filmové hudby všech dob, držiteli pěti Oscarů. Hudba Johna Williamse, vepsaná do srdce každého filmového fanouška, ožije výpravnými projekcemi, komentáři „ze zákulisí“ vzniku kultovních melodií, a také velkolepou světelnou show už 7. prosince v pražském O2 universu.

Světelný zábavní park Winter Wonderland se vrací – nový a ještě lepší!

Světelný zábavní park Winter Wonderland se vrací do pražských Letňan. Přináší více než 200 nových světelných instalací inspirovaných pohádkovými a fantasy příběhy, přidá také další, ještě větší zábavné a adrenalinové atrakce. Všechny venkovní atrakce a světelné instalace jsou v ceně základní vstupenky. Winter Wonderland otevírá v pátek 18. 10. 2024.

Cesta za pivem Karlovarským krajem

Dáváte přednost pivu před vínem? Zapomeňte na přetlakované vinné sklípky a vyrazte do Karlovarského kraje! Světlý, tmavý, filtr, nefiltr… Tady se meze nekladou. V Karlovarském kraji totiž najdete celou řadu pivovarů, od historických kolosů s letitou tradicí až po malé rodinné podniky s neotřelými pivními kreacemi. Vydejte se na degustační pivní výpravu a zjistěte, kde vám orosená třetinka zachutná nejvíc.

Zlín. Město unikátní funkcionalistické architektury

Existují místa, která jsou na pohled k nerozeznání. A pak je tady Zlín. Město, které vás překvapí svou jedinečností a unikátností. Projdete-li se jeho ulicemi, objevíte klenoty funkcionalistické architektury, stovky červených cihlových domků a rozsáhlý areál bývalých továren Baťa. Právě zde se začala psát kapitola průmyslové revoluce, vznikly nejmodernější továrny a unikátní koncept továrny v zahradách, který se stal vzorem pro celé město.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.