22. října 2024, svátek má Sabina
Festival BREAD & DANCE PRAGUE posouvá hranice současného tance

Festival BREAD & DANCE PRAGUE posouvá hranice současného tance

„Přemýšlet jinak,“ definuje choreografka Jana Burkiewiczová ze souboru BURKICOM základní myšlenku mezinárodního netwotkingového setkání Bread & Dance Prague 2024, které se koná od 2. do 6. 11. v multižánrovém prostoru ARCHA+ a na několika dalších pražských scénách. „Se starými modely práce a přemýšlení nemůžeme v mezinárodním měřítku uspět a tak se snažíme najít nové cesty. Rozvíjet diváckou základnu, hledat cesty spolupráce, sdílet své zkušenosti s ostatními soubory. Spolupracovat a rozvíjet se,“ říká Jana, která se svými souborem BURKICOM v letošním roce úspěšně vystupovala například na prestižním festivalu SIDance Soul nebo jako host veletrhu Hong Kong Performing Arts Expo.

zdroj-breaddance-420people-where-1.JPG

Vzdělávání, propojování a sdílení stálo u zrodu networkingového basecampu Bread & Dance Prague, jehož první ročník se odehrál v minulém roce právě z iniciativy tanečního souboru BURKICOM choreografky Jany Burkiewiczové a ve spolupráci s dalšími čtyřmi českými špičkovými tanečními soubory – 420PEOPLE, DEKKADANCERS, FARMA V JESKYNI a LENKA VAGNEROVÁ & COMPANY. Jeho druhý ročník jde pak ve své snaze o výrazný posun české taneční scény ještě dál. Otevírá se ve svém programu dalším souborům a přiváží na třicítku zahraničních producentů a promotérů včele s hvězdnými legendami mezinárodní taneční scény jakými jsou:

Gie Baguet (BE), zakladatel legendární mezinárodní agentury Frans Brood Productions zastupující takové umělce jako jsou Peeping Tom, Miet Warlop, Alexander Vantournhout nebo Serge Aimé Coulibaly a jeho Faso Danse Theátre. Valentina Marini (IT), kulturní manažerka a umělecká kurátorka, zakladatelka European Dance Aliance a ředitelka producentského centra Spellbound Contemporary Ballet, Magnus Nordberg (SE), kulturní stratég a producent, zakladatel agantury Nordberg Movement zastupující na patnáct zejména skandinávských souborů. Nebo domácí Markéta Perroud (CZ), kulturní manažerka, bývalá umělecká ředitelka divadla Ponec a spoluředitelka festivalu Tanec Praha, který více jak 13 let spoluvytvářela.Všechny budete moci slyšet na panelové diskusi moderované Sašou Michailidisem.

zdroj-breaddance-420people-where-2.JPG

Vedle rozsáhlého networkingového programu, díky kterému se soubory a producenti pokusí při moderovaných diskusích i prezentacích najít klíče k možné mezinárodní spolupráci, či k rozvoji vlastní divácké komunity, rozvíjí festival Bread & Dance Prague také kompetence tanečníků a možnosti jejich uplatnění. V rámci Mezinárodní burzy tanečníků projdou vybraní tanečníci workshopy s předními českými choreografy, seznámí se s jejich způsobem práce, vyzkouší částí repertoáru a následně také získají zpětnou vazbu na své výkony či na možnosti uplatnění v jednotlivých souborech. Široké veřejnosti je pak určen zejména Bread & Dance Prague Showcase 2024, na kterém soubory 420PEOPLE, BURKICOM, DEKKADANCERS, FARMA V JESKYNI a LENKA VAGNEROVÁ & COMPANY představí ve třech dnech své nejnovější počiny. V mimořádném provedení a s dramaturgickými úvody tak budete moci shlédnout celkem 8 inscenací 7 choreografů.

zdroj-breaddance-420people-y-why-3.JPEG

Program Bread & Dance Prague Showcase 2024:
Pondělí 4. 11.
17.00 Lenka Vagnerová & Company: Mystical self (choreografie: Edivaldo Ernesto), Divadlo Komedie
19.00 Farma v jeskyni: Český hrdina (choreografie: Viliam Dočolomanský), DOX

Úterý 5. 11.
16.30 Lenka Vagnerová & Company: Panoptikum (choreografie: Lenka Vagnerová), Divadlo Komedie
19.00 BURKICOM: Slunce (choreografie: Jana Burkiewiczová), ARCHA+
21.00 42+PEOPLE: Where (choreografie: Helena Arenbergerová, Václav Kuneš), Studio Maiselovka

Středa 6. 11.
17.00 BURKICOM: Louskáček (choreografie: Jana Burkiewiczová), ARCHA+
19.00 420PEOPLE: Y /why (choreografie: Václav Kuneš), La Fabrika
21.00 Dekkadancers: and (choreografie: Jiří Pokorný), Jatka 78

Více informací naleznete na  bdprague.cz
Vstupenky na: goout.net

ig-bd-1365x1706-stranka-01.jpeg

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

VYBRANÉ AKCE

30.10.2024 17:30

Až na věky

16.10.2024 - 5.11.2024

Dny Severu 2024

25.10.2024 - 27.10.2024

Akicon

31.10.2024 - 2.11.2024

Halloween v Kočičí

ČTĚTE DÁLE

Benefiční galakoncert Jaroslava Svěceného s hosty upozorní na léčivý potenciál živé kultury

Podpora onkologických pacientů, sdílení kulturního zážitku, léčba a terapie z nepřenosné hudební energie. Srdce volí empatii je heslo galavečera, který se uskuteční 19. listopadu od 19:30 v Paláci Žofín. Dramaturgem a hostem je houslový virtuos Jaroslav Svěcený, spolu s ním vystoupí v programu hudebníci napříč žánry a generacemi, osobnosti svých oborů. Výtěžek z koncertu bude věnován nadaci Fuck Cancer - pacientům s onkologickým onemocněním a jejich patronům. Kromě pomoci je cílem benefičního večera připomenutí pozitivního vlivu živé kultury na lidskou psychiku a léčb

Pendulum se vrací do Česka. V listopadu vystoupí v Praze jako headliner Imagination Festivalu

Imagination Festival, největší český indoor festival, zve fanoušky elektronické hudby na další nezapomenutelnou cestu plnou audiovizuální magie. V pátek 15. listopadu 2024 se vrátí do nově zrekonstruovaných Křižíkových pavilonů na Výstavišti v Holešovicích, kde se uskuteční poprvé od roku 2017. Jako headliner na něm vystoupí australští Pendulum s DJ setem. Imagination Festival na dvou stagích představí celkem 17 zahraničních hvězd a 11 zástupců české scény. Návštěvníci se mohou těšit na jedinečné hudební showcases i několik premiérových vystoupení pro české publikum.

Svatomartinské slavnosti na náplavce Rašínova nábřeží nabídnou mladá i tichá vína a husí speciality

Přes 20 vinařů z Čech a Moravy, degustace svatomartinských vín, husí speciality a bohatý doprovodný program – takový bude 13. ročník festivalu mladých vín „Svatomartinské slavnosti a pečená husa“. Akce proběhne v sobotu 9. listopadu na náplavce Rašínova nábřeží v Praze 2 mezi železničním mostem na Výtoni a vyšehradskou skálou v blízkosti farmářského trhu Náplavka. Odstartuje symbolicky v 11 hodin a 11 minut

SPIRÁLA VZKŘÍŠENÍ NEBO MADISONSKÉ MOSTY

Multižánrový kulturní prostor Nová Spirála, dříve divadlo Spirála, přivítá už v říjnu tohoto roku po více než dvaceti letech opět své diváky. V prostorách pražského Výstaviště se otevřou brány budovy, která měla být ještě před pár lety zbourána, ale nyní nabídne celoročně bohatý program široké veřejnosti stejně jako možnost pronájmu technologicky špičkově vybavených prostor bez limitu pro záměr akce.

První Český hororový cirkus OHANA HOROR CIRKUS přijíždí po roce do své divácké základny - PRAHY‼️

Program s názvem Principálova smlouva s ďáblem je novou velkolepou freak show, který měl slavnostní premiéru 23. 8. 2024. Show, při které se diváci dozvědí léta promlčenou záhadu starého hororového šapitó. Náš principál kdysi podepsal smlouvu, o které se nikomu nesní ani v nejhorších nočních můrách. Teď však ten starý kontrakt začíná odkrývat svá tajemství – šílený klaun je totiž poslem lidských obětí. Přijďte a staňte se svědky představení, kde se hranice mezi realitou a peklem stírá. V každém čísle se skrývá kousek temnoty… Odtajnění příběhu bude pro diváky více než děsivé… tento krvavý příběh se vám vryje do paměti a budete o něm ještě dlouho přemýšlet.

Dostaňte se blíž, zažijte víc. Signal Festival uvede Galerijní zónu, která slibuje unikátní zážitek na sedmi prestižních lokalitách

Signal Festival letos opět spolupracuje s předními kulturními institucemi a nabídne návštěvníkům příležitost vidět instalace na prestižních místech v Praze. Celkem představí 22 instalací na trasách Hradčany a Centrum, jejichž součástí je i 7 zastávek placené Galerijní zóny. Díla významných umělců a umělkyň budou k vidění v Jízdárně Pražského hradu a to díky Správě Pražského hradu, ve Šternberském a Schwarzenberském paláci, které spravuje Národní galerie Praha, v Kunsthalle Praha, Clam-Gallasově paláci s performancí Laterny magiky Národního divadla, Barokním refektáři dominikánského kláštera s instalací vzniklé ve spolupráci s festivalem Ars Electronica, a v Centru architektury a městského plánování (CAMP). Galerijní zóna není na festivalu žádnou novinkou, už 8 let podporují návštěvníci zakoupením vstupenek to, aby většina festivalu zůstala bezplatně přístupná pro všechny. Vstupenky jsou k dispozici na webu festivalu a jen díky nim je možné vidět během 4 dní všech 22 instalací.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.