8. září 2024, svátek má Mariana
Comic-Con Junior potřetí v Brně. Prvním hereckým hostem je John de Lancie ze Star Trek

Comic-Con Junior potřetí v Brně. Prvním hereckým hostem je John de Lancie ze Star Trek

Třetí ročník festivalu popkultury Comic-Con Junior potěší i letos všechny dospělé, náctileté a dětské fanoušky sci-fi a fantasy. Brněnské výstaviště se na podzim v termínu od 2. do 3. listopadu znovu promění v doupě filmů a seriálů, videoher i stolních her, komiksů a knih a samozřejmě i kostýmů. Návštěvníci si budou moci užít třeba jednu z ikon populárního seriálu Star Trek, oblíbeného Q, v podání Johna de Lancie, ale i další herecké, komiksové a cosplay hosty. Do 30. června mohou kupovat zvýhodněné vstupenky. Letos poprvé mohou využít společného vstupu na Comic-Con Junior a nový knižní veletrh Kniha Brno, který bude probíhat v sousedících prostorách.

-m2-2872.jpg

Setkání s filmovými a komiksovými hvězdami i youtubery, soutěž v „cosplay”, tedy v převlecích oblíbených postav a ikon, arkádovky, videohry, workshopy, výstavy nebo virtuální realita. To všechno má na programu festival Comic-Con Junior v Brně. „Oproti jarní akci v Praze je Comic-Con Junior o něco více zaměřený na děti a náctileté. Nicméně i dospělí si určitě přijdou na své. Snažíme se akci koncipovat tak, aby ji mohly navštívit celé rodiny a každý se zabavil trochu jinak. Dospělí mohou zajít na zajímavé besedy s herci nebo třeba obejít zábavné výstavy a vyzkoušet si technologické novinky. Děti se jistě zabaví v deskoherně, ve videoherně a na mnoha speciálních workshopech. Program obsahuje víc aktivit, kdy je možné si leccos vyzkoušet na vlastní kůži a spoustu se toho naučit,“ láká na akci Pavel Renčín, marketingový ředitel z Active Radio, které akci pořádá.

-m2-1595.jpg

Neodmyslitelnou součástí a trademarkem akce je program pro milovníky cosplay, tedy kostýmů. „Pro cosplayery bude připraven bohatý program s vlastním podiem, o zkušenosti se podělí hosté- cosplayeři. Programové linie se budou věnovat fenoménům jako manga, anime a japonská kultura, Star Wars, Stargate, Star Trek i další sci-fi, samozřejmě nebudou chybět ani Harry Potter, Hra o trůny, Pán prstenů a další fantasy. Právě jeden z herců Star Treku a představitel postavy Q, americký herec John de Lancie, je první odtajněnou hvězdou programu,“ doplňuje programový ředitel festivalu Václav Pravda.

ccj-brno-tstream-banner-1560x800-2024.png

Návštěvníci se mohou těšit i na zajímavé povídání o videohrách, komiksových světech, primárně Marvel a DC, o literatuře i populární vědě a technice nebo na speciální velkou expozici Stargate. V uličce Artist Alley budou prezentovat i prodávat svá díla tvůrci a umělci z různých zemí. Videoherně a deskoherně bude vyhrazena plocha až 2000 m 2 . V rámci obří videoherny budou představeny nové i retro konzole, virtuální realita, ale také herní počítače nebo notebooky, deskoherna pak nabídne desítky stolů pro karetní a deskové hry a hlavolamy. Nedílnou součástí Comic-Conu Junior bude opět i velká Pokémon zóna s turnaji, burzou kartiček a dalším programem.

Letos poprvé bude možné využít vstupenky na Comic-Con Junior i pro bezplatnou prohlídku další akce, která se bude odehrávat na brněnském výstavišti. Bude jí veletrh Kniha Brno, konající se od 1. do 3. listopadu.

Vstupenky na festival je možné koupit od dnešního dne až do konce června za zvýhodněné ceny na webu akce.

-m2-3154.jpg

Novinky a aktuality o akci můžete sledovat na webu a sociálních sítích, kam jsou postupně přidávány finální, podrobnější informace: 

Web: https://junior.comiccon.cz/
Facebook
Instagram

Organizátoři a partneři
Comic-Con Junior 2024 společně organizují společnosti Active Radio a.s. a Comic-Con Prague s.r.o.

ČTĚTE DÁLE

Legendární Joker: Folie à Deux

Připravte se na návrat jednoho z nejikoničtějších padouchů všech dob v dlouho očekávaném pokračování Joker: Folie à Deux! Joaquin Phoenix opět exceluje jako Arthur Fleck, jehož přeměna v Jokera nadchla diváky i kritiky. Tentokrát se k němu připojuje Lady Gaga v roli Harley Quinn, což slibuje nový, fascinující pohled na temný svět Gothamu.

SkyShowtime premiéra Král Tulsy (2. SÉRIE)

První série seriálu Král Tulsy měla premiéru v roce 2022 a rychle si získala pozornost diváků hvězdným obsazením a příběhem. Sylvester Stallone se v roli Dwighta "Generála" Manfrediho, bývalého mafiánského bosse, který byl po 25 letech propuštěn z vězení a vyslán do Tulsy, kde začíná budovat nový zločinecký impérium, našel.
Reklama
reklama

V Obecním domě v Praze už jen do konce září. Nepropásněte to!

Velkolepá přehlídka čtyřicetiletého díla amerického fantasty, který se netradičními a často až šokujícími nápady a představami doslova propsal do světového filmu, divadla, jakož i hudby či krásného umění (díky náčrtům scén a velkoformátovými fotografiemi), se blíží ke konci. Tedy v hlavním městě České republiky. Z něj expozice nazvaná příznačně Návraty zamíří ještě „na chvíli“ do londýnského Muzea Designu, než její „život“ definitivně skončí.

Martin Moravec v říjnu vydá 5. knižní rozhovor Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače

O vyjednavačích se toho moc neví. A málokdo tuší, že mezi těmi nejlepšími je i Čech. Adam Dolník. Když mu zazvoní telefon, má jen pár minut na to, aby se sbalil a odletěl do Nigérie, Pákistánu, na Haiti… Kde se unáší nejvíc? Jak se vyjednává o lidský život? A jak lze tyto dovednosti využít v každodenních situacích? Tyto a mnoho dalších otázek mu kladl respektovaný novinář a úspěšný autor Martin Moravec. Očekávaná novinka Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače vyjde 14. října. Předprodej běží už nyní na webu Knihy od Martina.

Pryč s přetížením díky Malina casino nebo přírodě

Připadá vám, že léto je nekonečné. Že už vás nebaví koukat do stále stejně modré oblohy a žhnoucího slunce? Že už vás nebaví být neustále jen usměvaví a aktivní? Pak si najděte nějaký svůj rituál na to, abyste si odpočinuli a načerpali novou energii.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.