19. září 2024, svátek má Zita
Cesta za pivem Karlovarským krajem

Cesta za pivem Karlovarským krajem

Dáváte přednost pivu před vínem? Zapomeňte na přetlakované vinné sklípky a vyrazte do Karlovarského kraje! Světlý, tmavý, filtr, nefiltr… Tady se meze nekladou. V Karlovarském kraji totiž najdete celou řadu pivovarů, od historických kolosů s letitou tradicí až po malé rodinné podniky s neotřelými pivními kreacemi. Vydejte se na degustační pivní výpravu a zjistěte, kde vám orosená třetinka zachutná nejvíc.

kopie-souboru-rapa-005-1229-pivo-pavel-radosta.jpg

Pivovar Svatý Florian | Loket

Na skalním ostrohu v zákrutě řeky Ohře, navštivte město a hrad Loket, místo spojené s legendami i bohatým kulturním životem. V místním pivovaru Florian, který je patronem požárníků, pak uhasíte vaši žízeň.

Pivovar Červený Vlk | Boží Dar

Vydejte se na procházku po naučné stezce Božídarské rašeliniště. Vlka tady sice nepotkáte, ale až vás dožene vlčí hlad či žízeň, zavítejte do místního pivovaru Červený vlk. 

Velkorybnický Hastrman | Velký Rybník

Ochutnávku piva z tradičního řemeslného pivovaru můžete spojit třeba s návštěvou hory Plešivec. Odměnou vám bude pivo od Velkorybnického Hastrmana, a to ne ledajaké. Už jste slyšeli třeba o bezinkovém nebo medovém?

Pivovar Karel IV. | Karlovy Vary

Při procházce lázeňským městem můžete obdivovat historické kolonády a okusit místní prameny. My doporučujeme ještě ochutnávku piva Karel IV. s karlovarskou vřídelní vodu.

martin-pipa-2.jpg

Rodinný pivovar Kronl | Mariánské Lázně

Projděte se parkem Boheminium s miniaturami staveb z celé republiky, pochutnejte si na křupavé oplatce a vyzkoušejte poctivé řemeslné pivo Kronl se jménem slavného zbojníka.

Kynšperský pivovar | Kynšperk nad Ohří

Po exkurzi v pivovaru, kde tradice vaření piva sahá do 16. století, si vychutnáte nefiltrovaného a nepasterizovaného Kynšperského zajíce.

Pivovar Permon | Sokolov

Na sokolovském zámku si kromě expozic hutnictví, sklářství nebo výroby porcelánu prohlédnete i interiér a poklad plný vzácných šperků. V místním řemeslném pivovaru Permon si pak můžete vybrat z více než stovky piv.

Pivovar Krušnohor | Kraslice

Drsná krušnohorská krajina si zasloužila stejně drsné, hořké pivo. Pivovar nabízí širokou paletu nezaměnitelných hořkých piv. Návštěvu pivovaru můžete spojit třeba s výletem do nedalekého Jáchymova se štolou č. 1, kde sídlí hornické muzeum.

pivovar-krusnohor.jpg

Pivovar Rudohor | Ostrov – Dolní Žďár

Město Ostrov je bránou do Krušných hor, odkud si horníci brali rudu a pivovarníci z Rudohora zase průzračnou vodu, díky níž vyrábí originální piva pojmenovaná podle mincí. Ostrov je navíc plný historických památek.

Zámecký pivovar Chyše| Chyše

Pivo s nádechem historie z kvalitního domácího sladu a jiskrné vody z Doupovských hor vám natočí při návštěvě zámku Chyše, který po rekonstrukci platí za jedno z nejkrásnějších míst v kraji.

1vs05892.jpg

Pivovar Ryžovna | Boží Dar

Vydejte se na Blatenský vrch s četnými pozůstatky těžby, rozhlednou a rozeklanou přírodní památkou Vlčí jámy. Uprostřed hornické krajiny na vás pak čeká pivovar s restaurací, kde vám k osobitému pivu rádi přinesou i nějakou tu lokální dobrotu.

Pivovar Starý hrad | Nivy

Pivovar Starý hrad zachovává staroslovanskou tradici vaření silného a kvalitního piva tak, jak ho lidé znali před 12 000 lety. Karlovarskou 14° si tady můžete vypít, ale taky se do ní ponořit ve zdejších pivních lázních.

Pivovar Pivní Skaut| Cheb

Stejně jako pravý skaut je průzkumníkem, badatelem i stopařem, tak i pivovar Pivní skaut zkoumá, hledá a objevuje ten nejkvalitnější slad, nejvoňavější chmel a nejčistější pivní styly. Pokud chcete také vyrazit na průzkum, navštivte chebský hrad, historické centrum i místní pivovar s restaurací Hvězda.

kopie-souboru-img-5694.jpg

Vaše cesta začíná na www.cestazapivem.cz

Pro další tipy na výlety po Karlovarském kraji navštivte www.zivykraj.cz.

logo-cesta-za-pivem.jpg

ČTĚTE DÁLE

Firemní akce na jižní Moravě: 7 + 1 tip na oslnivý zážitek

Jižní Morava, to je synonymum slunečných dnů, cyklostezek mezi vinicemi, krásných památek, vinařských slavností, jiskřivého vína, skvělého jídla... prostě pohody. Je to ale i region, který nabízí nepřeberné možnosti pro firemní eventy, neotřelá místa pro akční teambuildingy a skvělé zázemí pro velké konference!

Firemní akce v srdci Krkonoš: objevte Grund Resort

Sehnat prostor s kvalitním zázemím, cateringem a dostatečnou ubytovací kapacitou může být náročné, Grund Resort Golf & Ski v Mladých Bukách v Krkonoších nezklame - na firemní akce se zde specializují a vyjdou vám vstříc ve všech ohledech.

6 DŮVODŮ, proč si udělat výlet do Bratislavy

Objevte kouzlo města na Dunaji, nadchněte se pro jeho historii, zažijte skvělou atmosféru a ochutnejte jeho různorodost. Dopřejte si 72 hodinový výlet plný zážitků v městě, kde je všechno na skok.

Zlín. Město unikátní funkcionalistické architektury

Existují místa, která jsou na pohled k nerozeznání. A pak je tady Zlín. Město, které vás překvapí svou jedinečností a unikátností. Projdete-li se jeho ulicemi, objevíte klenoty funkcionalistické architektury, stovky červených cihlových domků a rozsáhlý areál bývalých továren Baťa. Právě zde se začala psát kapitola průmyslové revoluce, vznikly nejmodernější továrny a unikátní koncept továrny v zahradách, který se stal vzorem pro celé město.

Exkluzivní firemní večírky v H&Hotels: Luxus, pohodlí a jedinečné zážitky! Svěřte se do rukou profesionálů

Firemní večírky nejsou jen obyčejnými společenskými událostmi. Jsou příležitostí poděkovat zaměstnancům, posílit týmové vztahy a utužit obchodní partnerství. Uspořádání takové akce může být náročné, ale s našimi doporučeními na místa v H&Hotels group se promění ve snadný úkol.

Konferenční prostory Columna: Kde se rodí úspěšné události

Hledáte ideální místo pro vaši příští akci? Vítejte v Columna! Tyto konferenční prostory nabízí fle- xibilitu a profesionalitu pro každou příležitost.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.