Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
7. července 2024, svátek má Bohuslava
ČAS TRÁVENÝ S RODINOU V KRUŠNÝCH HORÁCH

ČAS TRÁVENÝ S RODINOU V KRUŠNÝCH HORÁCH

Čas strávený s rodinou V Krušných horách to znamená: čas na snění. Čas na společné objevy. Čas na aktivní dobrodružství. Čas na odpočinek. A především: Jedinečná příroda a četné způsoby trávení volného času jsou zárukou vzrušení a působivých zážitků, ať už je počasí jakékoliv

eibenstock-wandern-wurzelrudismrchenrundweg-familie-foto-tve-studio2media800a9708-kopie.jpgFoto: TVE/Studio2media

Pohádkové výlety

Pohádky rozzáří oči malých i velkých, tak proč nespojit pohádky s turistikou? Na "Stezce lesních duchů" nedaleko Ehrenfriedersdorfu okouzlují turisty pohádkové bytosti, jako je žabí král a další vyřezávané postavy např. sova nebo muchomůrka. Každý rok přibývají noví sympatičtí dřevění společníci, kteří dostávají vtipná jména. Na trase je řada dalších zajímavostí pro nejmenší: od lezeckého lesa přes přírodní jeviště s vyhlídkovou skálou až po nádrž na koupání a půjčovnu lodiček. 

blockline-tve-dstratmann-adap-10-21-266.jpgFoto: TVE/DennisStratmann

V Eibenstocku vás na pětikilometrovou trasu vesnicí zve "Wurzelrudis Märchenrundweg". Čeká na vás 1 5 s láskou vytvořených pohádkových scén v domečcích. Nechybí ani dětská hřiště, vyhlídková věž a Wurzelrudiho dobrodružný svět s letní sáňkařskou dráhou, labyrintem a dalšími zajímavostmi.

Digitální dobrodružná stezka Freiberg Discovery Trail vám ukáže vzrušující historii stříbrného města a nabídne spoustu příležitostí ke hře a odpočinku.

Zjistěte více o historii hornictví, významu stříbrného města na seznamu světového dědictví UNESCO "Krušné hory/Krušnohoří" a jeho roli jako vyhlášeného obchodního a vědeckého centra.

schwarzwassertal-panorama-foto-tve-uwe-meinhold-80.jpgFoto: TVE/UweMeinhold

Blockline - Cyklistické dobrodružství

Krušné hory jsou nejen místem procházek po působivých panoramatech, jedinečných skalních útvarech, svěžích horských loukách a idylických potocích, ale také místem pro cyklistiku na 140kilometrové BLOCKLINE - cyklistickém dobrodružství pro celou rodinu 

lichtenau-sonnenlandpark-familie-foto-tve-studio2media800a0335.jpgFoto: TVE/Studio2media

BLOCKLINE se skládá ze tří vzrušujících smyček neboli 15 etap, které měří celkem 140 kilometrů a překonávají výškový rozdíl 2 750 metrů, což vám dodá pocit nekonečné svobody. Mezi mezinárodním střediskem zimních sportů Altenberg a vesnicí hraček Seiffen na vás čeká prvotřídní zážitek v přírodě! BLOCKLINE je plně značená MTB trasa, která je po celou dobu rámována lesem. Bikeři na své cestě uvidí impozantní dřevěné portály, milníky, informační tabule a samozřejmě lesní zážitkové centrum Blockhausen. Dřevěné portály nebo jedno z ubytovacích zařízení BLOCKLINE-INNS jsou ideálním výchozím bodem pro jedinečné zážitky dobrodruhů všech věkových kategorií!

blockline-tve-dstratmann-adap-10-21-31-kopie-1.jpgFoto: TVE/DennisStratmann

Pro malé i velké průzkumníky

Po vzrušujícím dni plném aktivit nabízí četné rekreační a zážitkové bazény v regionu wellness a zábavu při koupání. O zpestření se však postarají také fascinující výstavní doly, muzea, hrady a zámky nebo kryté světy her, jako například ve volnočasovém parku Oskarshausen nebo Sonnenlandpark Lichtenau! Oči se vám rozzáří také při jízdě na některé z úzkokolejných železnic.

dippoldiswalde-weisseritztalbahn-familie-foto-tve-studio2media800a0958.jpgFoto: TVE/Studio2media

Technika a umění, hry, zábava a odpočinek Početní partneři značky "Rodinná dovolená v Sasku" jsou ideálním místem pro dovolenou v Krušných horách pro každého. V certifikovaných ubytovacích zařízeních sní unavené děti a rodiny o kouzelných zážitcích a napínavých příbězích.

dippoldiswalde-miberz-welterbe-familie-foto-tve-studio2media800a0044.jpgFoto: TVE/Studio2media

A dokonce celá města, jako jsou Seiffen, Olbernhau, Oederan, Freiberg, Eibenstock a lázně Altenberg a Oberwiesenthal, jsou klasifikována jako rekreační střediska přátelská rodinám. Ty nejlepší podmínky zaručují bezstarostnou dovolenou.

Tourismusverband Erzgebirge e.V., Adam-Ries-Straße 16, 09456 Annaberg-Buchholz

Tel.: +49 (0) 3733 188 000

www.erzgebirge-tourismus.de/cs/cas-s-rodinou

 

ČTĚTE DÁLE

Objevujte túry v Dolním Rakousku: V rytmu pěší turistiky

Od padajících vodopádů a šumících potoků, které se vinou výraznými soutěskami, až po idylická horská jezera a říční krajiny: sílu vody lze cítit na turistických stezkách Dolního Rakouska. Ale nejen při pěší turistice můžeme čerpat z tohoto cenného zdroje. Kde energie vody proudí obzvlášť silně, ukazují objevitelské výpravy v Dolním Rakousku.

BRAZILSKÉ LÉTO plné zábavy v Aquapalace Praha

Zažijte dotek Jižní Ameriky – navštivte Aquapalace Praha a užijte si celé léto plné zábavy a křišťálové vody. Až do konce srpna se můžete nechat doslova unášet na vlnách Brazílie. Kdo letos v létě přijde do aquaparku v Čestlicích, zažije plno vodních radovánek, může vyzkoušet školu samby a dalších exotických tanců, ochutná brazilské gastro speciality a míchané drinky, které si lze vychutnat přímo ve vodě, ale také prožije střípky z brazilské kultury.

POZNEJTE SLOVENSKO JINAK

Proč vyrazit na dovolenou k sousedům? Za prvé se všude dorozumíte a za druhé mají přírodu, kterou jim i naše české hory mohou závidět. Tentokrát se v tipech zaměříme na to, jak pozorovat krásy Slovenska z vodní hladiny a červené lokálky.

Dexter: Original Sin, prequel úspěšného dramatického seriálu Dexter, bude k dispozici exkluzivně na všech trzích SkyShowtime

Výkonný producent Clyde Phillips, Showtime Studios a Counterpart Studios přichází s dlouho očekávaným prequelem seriálu nominovaného na cenu Emmy ® , Dexter ® V seriálu se představí držitel Zlatého glóbu Christian Slater a také Patrick Gibson, Molly Brown, James Martinez, Christina Milian, Alex Shimizu a Reno Wilson Mimo jiné byla potvrzena účast Sarah Michelle Gellar a Patricka Dempseyho, nominovaného na cenu Emmy a Zlatý glóbus

LEVELS v Máji Národní: Adrenalinová bomba plná analogových a digitálních her, nekonečné zábavy a zážitků

LEVELS představuje zcela ojedinělý koncept rozsáhlého herního a zábavního centra, jaký Praha dosud nezažila. Ve 3. a 4. patře zrekonstruovaného obchodního centra Máj Národní se otevřelo zcela unikátní centrum o rozloze 5 000 m2 s nekonečnými možnostmi her, zábavy a zážitků pro všechny generace. Nejmodernější arkádovky, nejlepší simulátory F1, The Racing Hub, autodráha, taneční stage Pump It Up, herní PC, 18jamkový minigolf, šipky, biliard, air hokej… A mnoho dalšího. Ať už jste dospělý, dítě, hráč nebo parta přátel, v LEVELS si každý najde to své.

Extrémní skoky do vody a koncerty hudebních hvězd. Highjump oslaví 25 let

Je tomu už dvacet pět let, kdy se v lomu v Hřiměždicích u Příbrami uskutečnil první ročník závodů ve skocích do vody z extrémní výšky. Letos se výročí této akce uskuteční v termínu 2. až 3. srpna a organizátoři hlásí výjimečně zajímavý program. Do lomu opět zavítají skokani z celého světa, aby předvedli dechberoucí výkony při skocích z výšky až 30 metrů nad vodní hladinou.