26. dubna 2025, svátek má Oto
BUNA CAFÉ: Káva jako životní styl

BUNA CAFÉ: Káva jako životní styl

Kávy není nikdy dost. Začít den bez voňavého espressa? Tak to si snad ani neumíme představit. Skvělá káva byla odjakživa naším koníčkem – někdo by možná řekl až posedlostí – a to se od roku 2011, kdy vznikla značka BUNA CAFÉ, naštěstí nezměnilo.

bc-prodejna-kava.jpg

Z původního malého internetového obchodu s kávovary se od té doby stala silná, stabilní značka s vlastní pražírnou kávy, showroomem plným moderních technologií, profesionálním servisem a nadstandardně vybaveným školícím centrem. V současné době jsme největším prodejcem prémiových kávovarů na českém a slovenském trhu. Stále však kávu a vše kolem ní děláme tak, jako bychom sami byli našimi zákazníky – neprodáváme nic, s čím sami rádi nepracujeme.

PRODEJNA A SERVIS KÁVOVARŮ V RUDNÉ U PRAHY

Jestliže klíčem k úspěchu a hlavním stavebním pilířem značky BUNA CAFÉ je důraz na kvalitu kávy i poskytovaných služeb, pak její duší a hnacím motorem je bezpochyby dlouholeté přátelství zakladatelů Oldřicha Smítala a Jiřího Nykla. Zastavíte-li se na showroomu v Rudné, oba vám dobře a rádi poradí. Ale pozor, jejich nadšení pro moderní technologie a kávu, zejména pak pro italské espresso, je vysoce nakažlivé.

bc-servis.jpg

Na více než 350 m2 vás čeká přehlídka špičkových espresso kávovarů a elektrických mlýnků z domácího i komerčního segmentu. Pečlivě sledujeme aktuální tržní trendy, a tak nám žádné zajímavé novinky ze světa kávy neuniknou. Ty nejlepší produkty pravidelně zařazujeme do našeho sortimentu. Vybíráme pouze osvědčené modely vyrobené z prvotřídních materiálů – nekvalitní plasty s krátkou životností v našich kávovarech nenajdete.

bc-prazirna.jpg

Na showroomu máme vystavené i rozebrané kusy, na kterých vám ukážeme, jak to vlastně všechno uvnitř funguje. Naším cílem je, aby zákazníci svému kávovaru dobře rozuměli, dokázali ho bezchybně ovládat a sami si i v domácích podmínkách připravili perfektní kávu. Nejen pití, ale i samotná příprava kávy má být hlavně zábavou; rituálem, který vás pokaždé naplní radostí. Musíte si ji umět užít – přesně tak, jak to dělají Italové. Jinak totiž investice do sebelepšího vybavení postrádá smysl.

Koupí kávovaru naše spolupráce se zákazníky většinou teprve začíná. Často se k nám vracejí nejen kvůli odbornému poradenství, ale především pak v době, kdy přijde čas na pravidelný servis techniky. K dispozici máme nadstandardně vybavenou servisní dílnu, vyvíjíme a instalujeme vlastní PID regulaci do kávovarů a provádíme sériové i individuální úpravy kávovarů. Můžeme se proto pochlubit opravdu bohatým know-how.

ČERSTVÁ KÁVA Z RODINNÉ PRAŽÍRNY

Spolehlivé stroje jsou nezbytný základ. Brzy po spuštění e-shopu jsme se však my i naši zákazníci začali pídit po tom, co do nich „nasypat“, aby byl výsledek opravdu dokonalý. A to už byl jen malý krůček k založení vlastní pražírny kávy.

bc-prazirna-2.jpg

Nyní máme v provozu dvě pražičky a ve stálé nabídce přibližně třicet druhů vždy čerstvě upražených zrnkových káv – arabiky, robusty i jejich směsi. Naše kávy pocházejí z tradičních pěstitelských oblastí celého světa: od původních etiopských lesů až po vulkanické svahy Jižní Ameriky. Třebaže se specializujeme hlavně na espresso, kvalitní kávu u nás seženou i skalní filtraři a milovníci dalších alternativních metod. Vybrat si můžete nejen mezi světlým a tmavým pražením, ale také podle data upražení. A právě to považujeme za nejdůležitější faktor, kterým se při nákupu kávy řídit.

Chcete-li si na kávě opravdu pochutnat, doporučujeme ji vždy rychle spotřebovat, dokud je čerstvá. Proto je velmi důležité, aby se k vám dostala od upražení co možná nejdříve. Dále samozřejmě záleží i na způsobu pražení a šikovnosti každého pražiče.

bc-showroom.jpg

MODERNÍ ŠKOLÍCÍ CENTRUM

Největší novinkou, do které jsme se pustili v roce 2022, je rekonstrukce a otevření profesionálního školícího centra. Naším cílem bylo vytvořit příjemné prostředí uzpůsobené potřebám každého baristy. Na účastníky kurzů zde čeká šest kompletně vybavených stanovišť (včetně kávovaru i mlýnku). Troufáme si tvrdit, že podobné školící centrum v Čechách jen tak nenajdete.

V BUNA CAFÉ kávou prostě žijeme. Každý den, už více jak dvanáct let. A pořád nás to baví. O naše znalosti a nadšení se s vámi rádi podělíme.

bc-sleva.jpg

www.bunacafe.cz

logo-bunacafe-cerna-250x250.jpg

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Pop up kavárna, gastro extravagance, přednášky i znovuotevřená vodárenská věž. Oslavy Holešovické tržnice startují již příští týden a návštěvníky čeká bohatý program

Holešovická tržnice je jako živý organismus, který dýchá s Prahou už více než století. Místo, kde se setkává syrová minulost s pulzující současností. Bývalá jatka, burza zvířat i zeleninový ráj – dnes scéna pro kulturu, jídlo a komunitu letos slaví 130 let od svého založení. Od 24. dubna do 14. května se zde odehraje série akcí, které svým osobitým způsobem propojí to nejzajímavější z minulosti a přítomnosti. Čekají vás zážitky, které vás překvapí, potěší a inspirují. Čas gastro performance BEEF, vůně starých receptů i futuristických chutí. Čas otevřené pop up kavárny s čítárnou a autentickým menu. Čas koncertů, které rozehrají Halu 17, i výstavy, která vás vezme na cestu časem až na samotný vrchol vodárenské věže.

Slepý test ležáků Prahy s rekordmanem: Kbelské pivo podruhé v řadě nejlepší

První pivní extraliga, respektovaný spolek znalců piva, podrobila na sklonku roku 2024 opětovnému testování pražské ležáky. A to tak, jak se to má dělat – anonymně ve slepém testu, přímo z výčepu, lednice nebo pultu, bez nominací, zápisného a sponzoringu. Za 15 let existence Extraligy však poprvé v soutěži o Krále Prahy zvítězil držitel koruny z předchozího roku – Kbelský pivovar se svou dvanáctkou 12 pilotů.

Smažený sýr jako král českých talířů: Kde se vzal a proč ho tak milujeme?

Mnozí z nás si nedokážou představit jídelní lístek bez smaženého sýra. A není divu! Kombinace křupavé strouhanky a dokonale rozteklého sýra je synonymem komfortního jídla, které si rádi dopřejeme jak v restauracích, tak doma. Jak se ale smažený sýr dostal na naše stoly a proč se stal neodmyslitelnou součástí české gastronomie?

Není to apríl! Popeyes dorazilo do Českých Budějovic

Ikonický Chicken Sandwich si ode dneška dáte i v Českých Budějovicích. Možnost jako první ochutnat unikátní kuřecí recepty, jedinečnou směs koření a další speciality louisiánské kuchyně si nenechaly ujít desítky fanoušků proslulé americké značky, první stovka sendvičů zmizela během půlhodiny. Restaurace v českobudějovickém IGY Centru je už pátou pobočkou Popeyes v Česku, ale první na jihu Čech.

Burger King® nově podává snídaně. K jejich uvedení uspořádal Pancake Party

BURGER KING® bude každý den od rána až do 11 hodin servírovat ve svých restauracích snídaňové menu. S kreativní agenturou Zaraguza proto v rámci Pancake Party přivezl do Česka trend Morning Disco a doprovodil jej soutěží v pojídání mini palačinek s malinovou polevou, jednoho z taháků dopolední nabídky.

CO TEĎ LETÍ V GASTRONOMII?

Gastronomie se neustále vyvíjí a trendy se mění s chutěmi zákazníků i technologickým pokrokem. Rok 2025 přináší několik zásadních směrů, které ovlivňují restaurace, kavárny i street food podniky.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.