19. září 2024, svátek má Zita
6 DŮVODŮ, proč si udělat výlet do Bratislavy

6 DŮVODŮ, proč si udělat výlet do Bratislavy

Objevte kouzlo města na Dunaji, nadchněte se pro jeho historii, zažijte skvělou atmosféru a ochutnejte jeho různorodost. Dopřejte si 72 hodinový výlet plný zážitků v městě, kde je všechno na skok.

71.jpg

1. Akce během celého roku.
V Bratislavě to žije v každém ročním období. Na jaře se město pomalu probouzí sportem a každoročními maratony. Pokračuje trhy a malými hudebními festivaly. V létě se sezóna rozjíždí naplno Kulturním létem a vrcholí oblíbenou bratislavskou akcí – Bratislavskými korunovačními dny. Letní atmosféru města každoročně dotváří i hudební festival Viva Musica, UPRISING festival, Shakespearovské slavnosti a do středověku vás zavede akce Rytíři na Devíně. Brzy na podzim  se zase v okolí Bratislavy konají vinné festivaly a tradiční vinobraní, Jazzové dny a Bratislavské hudební slavnosti. V zimě se vyplatí navštívit Vánoční trhy s výbornou atmosférou.

1.jpg

2. Město dýchající historií 
Bratislava je městem, kde se historie začala psát už s příchodem Keltů, pokračovala Římany, až se nakonec překlenula do slavné korunovační éry, kterou připomíná majestátní Dóm sv. Martina. Znakem bohaté historie Bratislavy je i Bratislavský hrad, který je také domovem Historického muzea, a hrad Devín nacházející se nad soutokem Dunaje a Moravy, kam se pohodlně dopravíte i výletní lodí z centra města. Historické artefakty a jiné expozice najdete až ve 30 muzeích po celé Bratislavě – ve Staré radnici, v Přírodovědném muzeu na nábřeží Dunaje a na mnoha jiných místech.

2_8.jpg

3. Zábava i pro děti 
Na výletě v Bratislavě se nebudou nudit ani ti nejmenší. Díky mnoha atrakcím si ve městě a blízkém okolí s dětmi užijete zábavu za každého počasí. K nejnavštěvovanějším místům nepochybně patří bratislavská zoologická zahrada. Během škaredého počasí se vám zavděčí dům umění pro děti Bibiana s interaktivními výstavami nebo zážitkové centrum vědy Aurelium, kde děti mimo jiné zjistí, jak funguje hologram nebo jak těžké je vyvážit magnet. A co je důležité, vše si mohou odzkoušet naživo.

3_8.jpg

4. Zeleň na každém kroku 
V samotné Bratislavě, ale i v jejím okolí se nachází množství parků, zahrad, lesů a vinic, které přirozeně zasahují do města a jsou jeho důležitou součástí. Projít se můžete v Sadě Janka Krále, jen několik málo minut od centra města, nebo v Horském parku, kde najdete jedinečnou atmosféru spojení lesa a města. Relaxovat můžete také v zahradách Bratislavy u Grasalkovičova paláce nebo v Medické zahradě. V Karloveské zátoce Železné studničke, nebo na Devíne najdou rodiny s dětmi potřebný prostor pro odpočinek v přírodě. 

4_9.jpg

5. Sportovní duch 
Bratislava, to nejsou jen památky a galerie, ale i pohyb a sport přítomný ve všech oblastech života. Nic nezkazíte půjčením kol, protože Bratislava má ve svém okolí několik cyklistických tras a tematických cyklookruhů. Pro fanoušky adrenalinu se v lesích Malých Karpat nacházejí i speciálně upravené cyklistické tratě. Adrenalin na vodě můžete zažít v areálu vodních sportů Divoká voda v Čunově, kde si návštěvníci mohou vyzkoušet rafting nebo jízdu na vodních skútrech. Netradičními zážitkem je Skywalk – panoramatická procházka po obvodu vyhlídkové věže UFO. K Bratislavě neodmyslitelně patří i Dunaj. Na jejím rameni si můžete užít splavování nebo se po jeho hlavním toku plavit rychločluny.

5_6.jpg

6. Turistická karta plná výhod 
Bratislava je různorodá, barevná, s unikátní atmosférou města na Dunaji a to je to, co ji dělá jedinečnou. Spolu s oficiální turistickou kartou Bratislava CARD City & Region, která vám v krátkém čase a za výhodnou cenu umožňuje poznat a zažít to nejlepší, co město Bratislava a region nabízejí, si ji můžete vychutnat naplno. Kromě cestování po celém městě a regionu s ní můžete zcela zdarma navštívit až 23 muzeí a galerií nebo využít slevy na další atrakce. Méně tak zaplatíte například v restauracích, za plavby po Dunaji, ale i za prohlídky či výlety do okolí Bratislavy. 

7_1.png

www.visitbratislava.com

logo-bratislava.jpg

Realizováno s finanční podporou Ministerstva cestovního ruchu a sportu Slovenské republiky

 

ČTĚTE DÁLE

Firemní akce na jižní Moravě: 7 + 1 tip na oslnivý zážitek

Jižní Morava, to je synonymum slunečných dnů, cyklostezek mezi vinicemi, krásných památek, vinařských slavností, jiskřivého vína, skvělého jídla... prostě pohody. Je to ale i region, který nabízí nepřeberné možnosti pro firemní eventy, neotřelá místa pro akční teambuildingy a skvělé zázemí pro velké konference!

Firemní akce v srdci Krkonoš: objevte Grund Resort

Sehnat prostor s kvalitním zázemím, cateringem a dostatečnou ubytovací kapacitou může být náročné, Grund Resort Golf & Ski v Mladých Bukách v Krkonoších nezklame - na firemní akce se zde specializují a vyjdou vám vstříc ve všech ohledech.
Reklama
reklama

„THE UNIVERSE OF JOHN WILLIAMS“ Strhující melodie legendy filmové hudby exkluzivně v pražském O2 universu. Jedinečná originální show poprvé v ČR!

Jedinečná show „The Universe of John Williams“ v podání The City of Prague Philharmonic Orchestra s hostujícím dirigentem Petem Harrisonem skládá hold nejslavnějšímu skladateli filmové hudby všech dob, držiteli pěti Oscarů. Hudba Johna Williamse, vepsaná do srdce každého filmového fanouška, ožije výpravnými projekcemi, komentáři „ze zákulisí“ vzniku kultovních melodií, a také velkolepou světelnou show už 7. prosince v pražském O2 universu.

Cesta za pivem Karlovarským krajem

Dáváte přednost pivu před vínem? Zapomeňte na přetlakované vinné sklípky a vyrazte do Karlovarského kraje! Světlý, tmavý, filtr, nefiltr… Tady se meze nekladou. V Karlovarském kraji totiž najdete celou řadu pivovarů, od historických kolosů s letitou tradicí až po malé rodinné podniky s neotřelými pivními kreacemi. Vydejte se na degustační pivní výpravu a zjistěte, kde vám orosená třetinka zachutná nejvíc.

Zlín. Město unikátní funkcionalistické architektury

Existují místa, která jsou na pohled k nerozeznání. A pak je tady Zlín. Město, které vás překvapí svou jedinečností a unikátností. Projdete-li se jeho ulicemi, objevíte klenoty funkcionalistické architektury, stovky červených cihlových domků a rozsáhlý areál bývalých továren Baťa. Právě zde se začala psát kapitola průmyslové revoluce, vznikly nejmodernější továrny a unikátní koncept továrny v zahradách, který se stal vzorem pro celé město.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.