Každý chod našeho jarního menu je pečlivě sestaven tak, aby v sobě snoubil tradiční chutě s inovativními prvky, které vás překvapí.
V březnu, kdy se příroda probouzí k životu a přináší nové barvy a vůně, jsme pro vás připravili menu, které odráží tuto jemnou harmonii mezi zimou a jarem. Každý chod je pečlivě sestaven tak, aby v sobě snoubil tradiční chutě s inovativními prvky, které vás překvapí.
Toto menu je oslavou březnové pohody, kdy se spojují svěží ingredience a jemné detaily, které vykouzlí na Vašich talířích pravou harmonii. Přejeme Vám nezapomenutelný gastronomický zážitek, plný
svěžesti a nových chutí!
Dobrou chuť vám přeje šéfkuchař Denis Wágner
Předkrm
Bresaola s fermentovanou ředkvičkou, olivami a fetou marinovanou v bylinkách a červené řepě s levandulovým medem
Hlavní chod
Pošírovaný losos à la Cornelius s kaviárovou omáčkou a květákovým pyré
Dezert
Profiterolky s borůvkovým mousse, karambolou a prachem z jedlých květů
Zoo Praha začala probouzet své zimující obyvatele z brumace (obdoba savčí hibernace). Navzdory venkovním teplotám se tak zoo plně připravuje na jaro a chovatelé postupně zaplňují expozice plazů a obojživelníků. K vidění jsou po několikaměsíční přestávce už všichni obyvatelé pavilonu Terárium nebo loni otevřené expozice Gobi – včetně bájného „olgoje chorchoje“ hroznýška tatarského. V pouštním teráriu Kattakum v Pavilonu šelem a plazů začaly vášnivé námluvy ještěrů a krokodýli gaviálové indičtí již po zimní přestávce opět žerou ryby.
Česká společnost biOrganica je dlouholetým úspěšným propagátorem a distributorem přírodní kosmetiky. Do povědomí veřejnosti neúnavně vnáší také související téma vědomé péče o tělo, duši i planetu. Začátkem února biOrganica otevřela nový prostor nazvaný biOrganica 61. Ve Štefánikově ulici 61 na pražském Smíchově tak všichni zájemci najdou ty nejlepší produkty přírodní kosmetiky, inspiraci, pozitivní energii, možnost sdílení v rámci workshopů, přednášek či eventů. A také poradenství na míru včetně líčení, které bude po celý únor a březen zdarma!
Příznivci výběrové kávy a poctivých dobrot z pekařské pece mají novou zastávku v centru Prahy. Právě dnes otevřelo Pekařské Bistro Zrno Zrnko Revoluční a má vše, co zákazníci na Zrno Zrnko milují. Kvalitní výborné slané i sladké pečivo, řemeslný chléb, domácí zákusky, čerstvě praženou kávu, férový a udržitelný přístup k surovinám, vášeň pro řemeslo i laskavý přístup k zákazníkům. V Revoluční ulici vzniklo kromě prodejny ve stylu „artisan bakery” také bistro s příjemným posezením, klidnou atmosférou a celodenní nabídkou pokrmů – brunchů, sendvičů, plněných ciabatt.. Otevřeno je denně do 22.00.
Těšíte se na jaro, až vytřídíte garderobu nebo věci, které máte v domácnosti navíc? Skvělou příležitostí pro svěží start je SWAP FESTIVAL, který proběhne ve dnech 24. – 30. dubna 2025 nejen v Praze, ale i dalších českých městech. Přijďte vyměňovat věci na kteroukoliv z akcí s bohatým programem – nebo se přímo staňte spolupořadatelem!
Nový cirkus je umělecký fenomén, který v posledních dekádách získal obrovskou popularitu. Přetváří tradiční cirkusová představení na komplexní umělecké dílo, které kombinuje akrobacii, divadlo, tanec, hudbu a někdy i multimediální prvky. Na rozdíl od klasického cirkusu v něm nenajdete čísla s vycvičenými zvířaty, ale zaměřuje se výhradně na lidské schopnosti, kreativitu a emoce. Představení, která kromě skvělé akrobacie a precizní choreografie často obsahují hlubší poselství, lákají miliony návštěvníků po celém světě.
Šestý ročník festivalu Comic-Con Prague oznamuje další legendy televizní obrazovky. Již dříve
potvrzenou účast Lorenzo Lamase, který ztvárnil Odpadlíka, doplní také Warwick Davis,
populární Angličan, který si zahrál ve všech dílech Harry Pottera. Fanoušci se mohou dále těšit
na představitele z Hvězdné brány i Terminátora. Festival se koná od 11. do 13. dubna 2025 v
pražském O2 universu.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.